Vols estar al dia?

Subscriu-te al butlletí per rebre totes les novetats via mail

Parla amb nosaltres

missatges SMS:

93 210 86 27

 

Usuari SKYPE:

FederacioACAPPS

 

Usuari MSN:

acapps@ hotmail.com

 

Telèfon:

93 210 55 30

 

PREGUNTES FREQÜENTS

Segueix els següents enllaços per respondre a les teves preguntes

Si crec que tinc un problema auditiu, què he de fer?
En primer lloc, hauria de visitar al seu metge de capçalera, que si creu que pot tenir un problema d'audició el derivarà a l'especialista, que ja li faria una audiometria.

TORNAR

Quines ajudes tenim per comprar l'audiòfon del nostre fill?
El Sistema Nacional de Salut atorga ajudes econòmiques per l'adquisició d'audiòfons i dels motlles necessaris per la seva adaptació. Aquesta ajuda només cobreix una part del cost dels audiòfons i es dóna fins als 16 anys quan es tracti d'una sordesa bilateral neurosensorial, transmissiva o mixta, permanent, no susceptible d'altres tractaments, amb una pèrdua superior a 40 db a la millor de les oïdes.

TORNAR

Com podem saber que el nostre fill és sord?
Si durant els primers mesos l'infant no respon a soroll ambientals forts, no s'espanta si algú s'acosta per darreres o no respon als estímuls familiars cal consultar al pediatra i al metge otorinolaringòleg perquè en facin el diagnòstic.

TORNAR

Com ens hem de comunicar amb una persona sorda o amb dificultats auditives?
Algunes de les pautes que cal seguir són, per exemple, avisar la persona quan es vulgui iniciar una conversa; parlar prop d'ella, de cara; no parlar ni massa ràpid ni massa a poc a poc, vocalitzant bé; parlar amb veu alta però sense cridar; utilitzar frases completes i clares.

TORNAR

Què és la lectura labial i com s'aprèn?
és l'habilitat per comprendre el llenguatge oral a partir del suport visual dels moviments i posicions dels llavis del qui parla. Per aprendre a llegir els llavis, cal treballar amb un/una logopeda. Des d'ACAPPS s'ofereixen cursos de lectura labial a través del Servei d'Acollida i Suport a les Persones Sordes Postlocutives per a persones que han perdut l'audició després d'haver adquirit la parla.

TORNAR

Què és el certificat de discapacitat?
És un document oficial emés pel Departament d'Acció Social i Ciutadania que reconeix que la persona pateix una discapacitat. Cal sol·licitar-lo per tenir dret a una sèrie d'avantatges com: deduccions en el impost de la renda, subvencions per a l'adquisició d'ajudes tècniques, accedir a borses de treball per a persones amb discapacitat, descomptes en els transports, impost de circulació, entre d'altres.
Per tenir el reconeixement com a persona amb discapacitat cal obtenir una valoració d'un 33% o superior.

TORNAR

Tinc el certificat de discapacitat però la meva situació de salut ha empitjorat?
Es pot demanar una revisió del grau de discapacitat si hi ha un empitjorament de la salut. Cal dirigir-se a l'entitat que va fer la valoració o a qualsevol oficina d'Acció Ciutadana per demanar l'imprés de sol·licitud i adjuntar els informes mèdics corresponents

TORNAR

Què son les ajudes PUA?
El Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat convoca anualment el Programa d'Ajudes d'Atenció Social a les persones amb disminució que finança part del cost de les ajudes tècniques per a persones sordes, com els audiòfons, les emissores FM, avisadors de porta o de telèfon, bucles inductius per a telèfons mòbil i per a la llar, dispositius telefònics, entre d'altres. És necessari tenir el certificat de discapacitat.

TORNAR

Vull participar a ACAPPS, què he de fer?
Si vols participar a les activitats de la nostra entitat, o ens vols conèixer, et pots posar en contacte amb nosaltres indicant els teus interessos a acapps@acapps.org

TORNAR

Vull tenir més informació de l'ACAPPS, què he de fer?
Si vols més informació sobre la nostra entitat, envia'ns la teva consulta a acapps@acapps.org

TORNAR

Federació ACAPPS - Providència 42, 4rt - 08024 Barcelona

Tel 93 210 55 30 - federacio@acapps.org - fax i sms 93 210 86 27 - Site desenvolupat per Enfasystem.net