Vols estar al dia?

Subscriu-te al butlletí per rebre totes les novetats via mail

Parla amb nosaltres

missatges SMS:

93 210 86 27

 

Usuari SKYPE:

FederacioACAPPS

 

Usuari MSN:

acapps@ hotmail.com

 

Telèfon:

93 210 55 30

 

NOTICIES D'ACTUALITAT

Nou material de sensibilitzaciˇ: diagn˛stic i tractament d'una sordesa unilateral o asimŔtrica - 11/10/2017

á

Com s'ha de tractar la hipoac˙sia unilateral o asimŔtrica en la infÓncia? Per respondre a aquesta pregunta, s'acaba de publicar el fulletˇ sobre el diagn˛stic i tractament precoš d'aquest tipus de sordeses, elaborat per FIAPAS i la Comissiˇ per a la detecciˇ Precoš de la Sordesa Infantil (CODEPEH), en el marc d'un conveni de colĚlaboraciˇ amb el Reial Patronat sobre Discapacitat.

á

La sordesa unilateral afecta a una de les o´des i la sordesa asimŔtrica afecta a totes dues o´des, encara que amb una diferŔncia significativa de la pŔrdua d'audiciˇ entre les dues.

á

L'objectiu d'aquest material Ús millorar el diagn˛stic i el tractament d'aquestes sordeses que afecten a un de cada mil nadons, en el cas de la unilateral, augmentant la seva prevalenša amb l'edat a causa dels casos d'apariciˇ diferida o adquirida. El 10% dels nens amb hipoac˙sia unilateral arriba, a mÚs, a desenvolupar una sordesa bilateral.

á

Hi ha la idea err˛nia que aquestes sordeses no causen un problema significatiu en el desenvolupament i aprenentatge dels infants afectats, minimitzant el seu impacte en la infÓncia. No obstant aix˛, aquestes pŔrdues d'audiciˇ, si no sˇn tractades, provoquen seqŘeles sobre el desenvolupament de la parla i del llenguatge, aixÝ com en el desenvolupament global de l'infant. Tot aix˛ evidencia la necessitat d'un diagn˛stic adequat i tractament mitjanšant l’atenciˇ logopŔdica, adaptaciˇ protŔsica i dispositius tecnol˛gics de suport a l'audiciˇ.

á

El fulletˇ s'ha concebut com a una eina prÓctica adrešada a orientar els professionals implicats en la prevenciˇ, detecciˇ, diagn˛stic i tractament de la sordesa infantil. Aquest material es farÓ arribar a mÚs de 1.900 centres i professionals de l'Ómbit educatiu i sanitari, principalment.


Us el podeu descarregar des d’aquest enllaš:

á

á Fulletˇ: Diagn˛stic i tractament precoš de la sordesa unilateral o asimŔtrica en la infÓncia.

á

á


Font: Confederaciˇn FIAPASFederació ACAPPS - ProvidŔncia 42, 4rt - 08024 Barcelona

Tel 93 210 55 30 - federacio@acapps.org - fax i sms 93 210 86 27 - Site desenvolupat per Enfasystem.net