Vols estar al dia?

Subscriu-te al butlletí per rebre totes les novetats via mail

Parla amb nosaltres

missatges SMS:

93 210 86 27

 

Usuari SKYPE:

FederacioACAPPS

 

Usuari MSN:

acapps@ hotmail.com

 

Telèfon:

93 210 55 30

 

NOTICIES D'ACTUALITAT

Sense accessibilitat universal no hi ha drets humans per a les persones amb discapacitat - 04/12/2017

Amb motiu del Dia Internacional i Europeu de les Persones amb Discapacitat, el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha fet públic el seu Manifest en què anuncia que posarà totes les seves energies i potencial per a la consecució de l'accessibilitat universal.

 

 

El CERMI recorda que l'accessibilitat universal s'ha d'entendre com a un "pressupost necessari per a l'exercici ple de drets humans", de manera que considera "la manca d'accessibilitat dels entorns, productes, béns i serveis a disposició del públic com una discriminació contra les persones amb discapacitat ". L’any 2003, indica el Comitè, i gràcies a la pressió del moviment social de les persones amb discapacitat i les seves famílies, es va aprovar una legislació bàsica que establia unes obligacions d'accessibilitat i no discriminació que tenien com a data límit el 4 de desembre de 2017 .

 

Arribat el moment, no s'han complert els mandats legals, de manera que el document finalitza indicant que, a partir del 4 de desembre, el moviment associatiu "serà més reivindicatiu i bel·ligerant contra les violacions de drets per falta de condicions d'accessibilitat universal .

 

Accedeix al Manifest complet

 

 Federació ACAPPS - Providència 42, 4rt - 08024 Barcelona

Tel 93 210 55 30 - federacio@acapps.org - fax i sms 93 210 86 27 - Site desenvolupat per Enfasystem.net