Vols estar al dia?

Subscriu-te al butlletí per rebre totes les novetats via mail

Parla amb nosaltres

missatges SMS:

93 210 86 27

 

Usuari SKYPE:

FederacioACAPPS

 

Usuari MSN:

acapps@ hotmail.com

 

Telèfon:

93 210 55 30

 

NOTICIES D'ACTUALITAT

Reivindiquem museus accessibles a les persones sordes! - 18/05/2017

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, que se celebra avui, des de la Confederació Espanyola de Famílies de Persones Sordes (FIAPAS) i la Federació ACAPPS, com a entitat membre, reclamem millores i la generalització de l'accessibilitat per a les persones sordes als museus.

 

A data d’avui, encara hi ha museus que obliden que hi ha persones amb problemes auditius, de diferent tipus i grau. A l’estat espanyol, gairebé tres milions de persones es veuen privades del dret d'accés a la Cultura en igualtat de condicions que la resta de ciutadans. I, probablement, tampoc podran participar en les activitats o jornades de portes obertes que s'han programat als museus estatals per a la celebració d'aquest Dia.

 

       Un museu pot, i ha de, ser accessible a la comunicació!

 

Perquè un museu sigui accessible a la comunicació per a les persones sordes només cal que compti amb els recursos de suport necessaris per a l'accés a la informació i a la comunicació. És a dir, amb el subtitulat en els materials audiovisuals i en els actes públics celebrats en aquests espais, les  audioguies subtitulades o guies multimèdia interactives i els bucles magnètics individuals -que faciliten als usuaris de pròtesis auditives seva participació en les visites guiades-. Gràcies al bucle, les persones sordes que fan servir audiòfons o implants auditius poden rebre directament a la pròtesis auditiva la veu del guia, eliminant els problemes produïts per la distància entre tots dos, la reverberació o l'eco i el soroll de fons, fet que afavoreix la comprensió dels missatges.

 

Recordem que aquests recursos han de generalitzar-se en tots els museus, independentment que siguin públics o privats,i de manera permanent i no puntual.Federació ACAPPS - Providència 42, 4rt - 08024 Barcelona

Tel 93 210 55 30 - federacio@acapps.org - fax i sms 93 210 86 27 - Site desenvolupat per Enfasystem.net