Vols estar al dia?

Subscriu-te al butlletí per rebre totes les novetats via mail

Parla amb nosaltres

missatges SMS:

93 210 86 27

 

Usuari SKYPE:

FederacioACAPPS

 

Usuari MSN:

acapps@ hotmail.com

 

Telèfon:

93 210 55 30

 

NOTICIES D'ACTUALITAT

Subtitulades 378 pel•lícules i 44 sèries de la plataforma de televisió de pagament Movistar + - 19/05/2017

La plataforma de televisió de pagament Movistar + presenta la subtitulació i l’audiodescripció, a càrrec d’Ilunion, de 378 pel·lícules i 727 capítols de 44 sèries perquè siguin accessibles als clients amb discapacitat auditiva o visual.


Entre les pel·lícules subtitulades i audiodescrites es troben Un monstruo me viene a ver, Elle, La chica del tren, Florence Foster Jenkins, Mi amigo el gigante  i Buried.


Entre les sèries, que a partir d'ara seran accessibles tant per a persones sordes com cegues, destaquen la britànica Downton Abbey, la mítica Twin Peaks, Mr Robot i Ray Donovan.


Els clients que vulguin gaudir dels títols accessibles d'aquesta plataforma televisiva poden fer-ho des de l'aplicació Movistar + 5S, disponible per als sistemes operatius IOS i Android i que ofereix 3 modalitats d'accessibilitat:  subtitulació , llengua de signes i audiodescripció.


      Com accedir als subtítols a Movistar+

Un cop triada la pel·lícula o sèrie, el teleespectador haurà de seleccionar l'accessibilitat que desitja i aquesta començarà a descarregar-se al seu 'smartphone' o tauleta i:


Iniciar la reproducció de la pel·lícula o sèrie

Seleccionar l'opció 'accessible' a l'apartat 'descàrregues' de l'aplicació Movistar + 5S

Prémer el botó 'sincronitzar' quan comenci la cinta televisiva.

En uns segons, els necessaris perquè l'aplicació capti el so de la pel·lícula o sèrie seleccionada, el teleespectador podrà llegir, de forma sincronitzada i simultània a l'àudio del seu televisor, els subtítols.


La subtitulació i audiodescripció de 378 pel·lícules i 727 capítols de 44 sèries per part de ILUNION és fruit del contracte que el grup d'empreses socials de l'ONCE i la seva Fundació va subscriure amb Movistar + al maig de 2016.

 

 

       Ben subtitulat!

Pel que fa als subtítols, aquests han de compatibilitzar la literalitat amb el temps mínim d'exposició en pantalla del subtítol i, alhora, aconseguir la seva fàcil lectura. 


Així mateix, per facilitar el seguiment de la trama de la pel·lícula, els subtítols han d'indicar només els efectes sonors veritablement necessaris i fer-ho en la seva ubicació corresponent, és a dir, entre parèntesis i en la part superior dreta, segons estableix la norma UNE 153010.


A l'hora de subtitular una pel·lícula no s'ha de sobrecarregar el contingut d'informació contextual  innecessària o redundant, ja que pot interrompre escenes que parlen per si mateixes sense necessitat d'indicacions.


Aquestes 378 pel·lícules i 44 sèries de Movistar + no són els únics continguts audiovisuals que ILUNION ha fet accessibles. També es troben, entre altres, sèries, com El Ministerio del Tiempo  i  Animalia.Federació ACAPPS - Providència 42, 4rt - 08024 Barcelona

Tel 93 210 55 30 - federacio@acapps.org - fax i sms 93 210 86 27 - Site desenvolupat per Enfasystem.net