Setmana de l’Audició

Setmana de l’Audició d’ACAPPS 2023

Els audiòfons i els implants coclears són els nostres grans aliats per poder-hi sentir, comunicar-nos i accedir a tot un món ple de possibilitats. Ens donen vida. Per això, de 22 de febrer al 3 de març celebrarem, a ACAPPS, la Setmana de l’Audició on: reivindicarem les pròtesis auditives com a dret universal, sensibilitzarem sobre el seu ús i farem diverses activitats adreçades a famílies i persones amb sordesa sòcies d’ACAPPS.

Dret a sentir-hi

(Reinvindiquem)

Comunicat de Premsa

L’implant coclear i l’evolució en els audiòfons digitals han suposat una revolució per als infants i persones amb sordesa, facilitant  que puguin sentir-hi de nou o sentir-hi per primer cop. En el Dia Internacional de l’Implant Coclear i avançant-nos al Dia Mundial de l’Audició, les associacions catalanes de famílies i persones amb sordesa, ACAPPS, exigim l’accés universal a les pròtesis auditives, audiòfons i implants coclears, independentment de la seva edat o condició econòmica. Lluny de ser un complement per a la persona amb sordesa, són un suport indispensable i vital perquè aquesta pugui sentir-hi i tenir una vida autònoma i independent.

Audiòfons coberts fins als 26 anys.

Despeses elevades de manteniment, assegurances i reparacions dels implants coclears.

Les persones amb sordesa i les seves famílies pateixen un greuge econòmic: les pròtesis auditives són les úniques pròtesis amb limitació amb raó d’edat.

I la sordesa no desapareix. 

                                                                                                          Jordi, Ana i Pere

Dret a sentir-hi

(Fem)

Programa de la Setmana de l'Audició

Activitats dirigides a persones amb sordesa i famílies sòcies d’ACAPPS.

L’entusiasme i dedicació per organitzar noves activitats, formatives, de creixement personal i de lleure, és un altre distintiu de la nostra associació. Per això, aquesta setmana de l’Audició també serà un reflex de les activitats que organitzem responent a les necessitats i interessos de les persones amb sordesa i famílies sòcies d’ACAPPS. Tant si sou habituals en participar-hi com si no ho heu fet mai, aquesta setmana és el vostra moment: hi haurà xerrades, tallers de creixement personal i noves propostes de lleure, com el Club de Lectura i el CineFòrum. Des de la Xarxa de Dones amb Sordesa proposem una exposició i des de l’ACAPPS Vallès se sumen a la Setmana de l’Audició amb una xerrada de sensibilització de la pèrdua auditiva i les solucions per fer-hi front amb el suport de l’Ajuntament de Terrassa.

Dret a sentir-hi

(Sensibilitzem)

FAQS audiòfons i implants coclears

Donem resposta als vostres dubtes sobre les pròtesis auditives, audiòfons i implants coclears, amb la veu dels i de les professionals mèdics.

Tant si sou una família amb un/a fill/a diagnosticat/da d’hipoacúsia o ets un/a adult amb sordesa, t’acompanyem i donem respostes des del nostre FAQS a totes les preguntes que tingueu sobre la sordesa, sobre els audiòfons i els implants coclears, sobre la rehabilitació auditiva i la logopèdia.

I ho fem amb el suport dels i de les professionals de referència de cada àmbit, perquè siguin respostes i informació especialitzada, fiable i a càrrec dels metges/sses otorrinolaringòlegs, logopedes, audioprotetistes i psicòlegs/gues de l’Hospital de Sant Pau i de l’Hospital Germans Trias i Pujol.

Com a entitat referent a Catalunya de les persones amb sordesa que es comuniquen en llengua oral i de les seves famílies ampliarem aquesta secció que és possible gràcies al suport del departament de Salut.