Acompanyament en la recerca de feina

Si tens sordesa i estàs buscant feina o necessites un canvi laboral, et pots posar en contacte amb nosaltres i et donarem suport en la recerca i/o millora de feina.

T’ORIENTEM I T’ACOMPANYEM:

Sabem,  perquè a tots/es ens ha passat, que quedar-se o estar sense feina és un moment difícil que pot generar molta pressió i angoixa. A més, els processos de selecció poden arribar a desgastar molt i provocar desmotivació en la recerca, fet que no ajudarà a millorar la situació. 
Si estàs passant aquest moment et volem dir que no estàs sol/a i que el nostre Servei d’Inserció Laboral et pot acompanyar en el procés de recerca de feina.
T’expliquem com, ja que el treball el farem plegats:

 

AMB TUTORIES INDIVIDUALS I UN SEGUIMENT PERSONALITZAT.  El nostre equip especialitzat en orientació i inserció laboral t’acompanyarà en el procés de recerca de feina. Un cop et posis en contacte amb nosaltres, et donarem cita (actualment en línia i, si no pots, presencial) per conèixer-nos i sobretot per saber quin és el teu objectiu: de què estàs buscant feina, de què has treballat, quina formació has fet, quins interessos i quines aptituds tens. A partir d’aquí t’orientarem en un itinerari laboral: per aconseguir un lloc de feina estable i de qualitat, on hem d’anar a buscar-ho, com i quins aspectes hem de millorar per tenir més èxit en les entrevistes de selecció.

T’ACOMPANYEM PERQUÈ ACONSEGUEXIS I MANTINGUIS EL LLOC DE FEINA. Un cop ja tinguem definit quin lloc de feina busquem i el currículum actualitzat, ens posarem a buscar ofertes de feina que encaixin amb allò que busquem. T’acompanyarem en la presentació d’autocandidatures, en preparar-te l’entrevista de feina, a cercar empreses que siguin del teu sector professional. I un cop aconsegueixis el lloc de feina, continuarem en contacte amb tu per saber com t’està anant i perquè, un cop aconseguim la feina, és important mantenir-la. 

AMB EL SUPORT QUE NECESSITIS. L’objectiu del nostre Servei d’Inserció Laboral és que puguis aconseguir un lloc de feina estable on puguis desenvolupar la teva professió. Per això et donem, tant a tu com a l’empresa, tot el suport que sigui necessari (Treball amb Suport).

En aquest sentit, t’acompanyem en el lloc de feina i parlem amb l’equip per veure quines necessitats s’han de cobrir. Sovint hi ha la tendència, per desconeixement, que amb l’audiòfon o l’implant coclear les persones amb sordesa senten de la mateixa manera que una persona oient. Per això, expliquem a l’empresa quines mesures poden adaptar per facilitar una comunicació fluïda: un major ús del correu electrònic o un grup de whatsapp per a comunicacions internes; instal·lar un bucle magnètic a la sala de reunions o si estàs en un punt d’atenció al públic perquè el so t’arribi millor al teu audiòfon i/o implant coclear o com parlar amb tu d’una forma natural però que et permeti llegir els llavis. 

CONTACTEM AMB EMPRESES! El nostre equip també compta amb dos professionals dedicats íntegrament a la prospecció d’empreses. És a dir, en funció dels perfils professionals de les persones que atenem des del Servei, dels vostres perfils professionals, ens posem en contacte amb empreses del sector que puguin tenir vacants a cobrir. El nostre objectiu: encaixar vacants de les empreses amb perfils professionals de les persones que atenem, acompanyant tant a les persones treballadores com a les empreses per garantir l’èxit en la inserció laboral.

T’OFERIM RECURSOS I EINES:

CURSOS D’ALFABETITZACIÓ DIGITAL. Potser fins ara mai has necessitat utilitzar un ordinador o tenir un  correu electrònic. Ara, si estàs buscant feina, sí que ho necessites. Si no tens l’hàbit o no ho has fet mai, no et preocupis: tenim cursos gratuïts perquè aprenguis a utilitzar les eines bàsiques  per poder trobar feina, ja que actualment la recerca de feina es fa per internet. Són cursos des d’on partirem de zero (obrirem una adreça de correu electrònic si no en tens, com enviar un correu electrònic, com donar-se d’alta a portals de feina en línia, com enviar candidatures,…).

 

FORMACIONS EN RECERCA DE FEINA. Sabem que aconseguir un lloc de feina de qualitat en aquests moments no és fàcil. Per això ens hem d’esforçar al màxim.

Junts definirem els teus objectius professionals, treballarem l’autoconeixement i les teves potencialitats per encertar en la recerca de feina i aconseguir un lloc estable i de qualitat a l’empresa. Perquè fer una bona recerca de feina va molt més enllà d’enviar un currículum, implica treball, ser constant i perseverant i tenir una visió positiva.

Per fer-ho, t’oferim eines i recursos en les nostres càpsules formatives quinzenals que, actualment, estem fent en línia a través de l’aplicació Classroom i de sessions grupals a través de zoom amb l’orientador/a laboral.

 

CLUB DE FEINA

Els DIJOUS,de 10:00 a 12:00, t’oferim el Club de Feina (actualment en línia via zoom i amb subtitulació en directe). Un espai obert a totes les persones amb sordesa que esteu buscant feina, on repassem les demandes i ofertes de feina que hi ha i veiem conjuntament si encaixen amb el vostre perfil professional i interessos. La finalitat: que enviïs el teu currículum ben presentat a aquells llocs de feina que realment t’interessin i encaixis en el que estan buscant. Només així incrementaran les possibilitats que et truquin per a l’entrevista de feina.

SERVEI D’INSERCIÓ LABORAL.

Serveis integrals d’orientació, acompanyament i suport a la inserció de les persones amb discapacitat i/o malaltia mental. SIOAS 2023 STC044/23/000042

 

Amb el suport de:

 

El Servei d’Orientació i Inserció Laboral també compta amb el suport de: