Acompanyament a persones amb sordesa

ACOMPANYAMENT i suport a les persones que heu perdut audició.

A ACAPPS t’oferim ACOMPANYAMENT, SUPORT I ORIENTACIÓ en aquest moment vital. T’expliquem com:

ATENCIÓ PERSONALITZADA PRESENCIAL I/O EN LÍNIA.

Si has perdut audició i/o n’estàs perdent, posa’t en contacte amb nosaltres al correu pas@acapps.org. La tècnica d’atenció referent, la Paula Quirante, us citarà per a una entrevista per oferir-vos atenció individual. En aquesta ens coneixerem, podreu explicar-nos la vostra situació amb total confidencialitat: quan heu perdut audició, si porteu pròtesis auditives, si teniu el certificat de discapacitat.  A partir d’aquí, t’orientem i expliquem els recursos que et podem oferir.

ACOMPANYAMENT EMOCIONAL: ESTEM AL TEU COSTAT

Com dèiem, perdre l’audició (ja sigui de les dues oïdes o d’una única oïda), ja sigui a causa de l’edat (presbiacúsia) o per altres factors (medicaments, malalties, accidents) és un xoc per a la persona que sempre ha estat oient. Parlem de la sordesa postlocutiva. Com davant de qualsevol altra pèrdua, es passa per un procés de dol per acceptar la pèrdua d’audició i descobrir també noves maneres per comunicar-se i saber què et diuen, com llegir els llavis. El nostre equip de professionals, especialitzats/des en la sordesa i multidisciplinars (logopedes, psicòlegs/gues, educadors/es socials) t’acompanyaran en aquest procés.

ASSESSORAMENT DE RECURSOS (ajudes socials, pròtesis auditives, GAMs,…)

Avui dia hi ha recursos perquè puguis tornat a comunicar-te amb el teu entorn.

PRÒTESIS AUDITIVES. S’ha avançat molt a nivell tecnològic. Les  pròtesis auditives, l’audiofon i/o l’implant coclear, poden ser el teu gran aliat perquè puguis tornar a sentir. No són màgics, és cert. No sentiràs de la mateixa manera i, en el cas de l’implant coclear, caldrà que, un cop te’l posin (és una intervenció quirúrgica) passis per una fase d’adaptació en què té un paper clau les sessions per entrenar l’audició amb logopedes. 

MITJANS DE SUPORT A LA COMUNICACIÓ.  Hi ha ajudes tècniques      perquè el so arribi millor al teu audiòfon i/o implant coclear, com el bucle          magnètic. Hi ha espais (punts d’atenció ciutadana, teatres, auditoris) que ja en  tenen.  Només cal que activis la posició T del teu aparell per accedir-hi.

ASSESSORAMENT EN AJUDES SOCIALS. També t’informe de quines ajudes et pots benficiar; com les avantatges que tindràs amb el certificat de discapacitat o la convocatòria de les ajudes PUA que s’atorguen per a l’adquisició d’audiòfons, piles, videoporters, avisadors lluminosos, entre altres ajudes.

CURSOS D’ENTRENAMENT AUDITIU. ACAPPS som la única associació a Catalunya que fem cursos per aprendre a llegir els llavis i també d’entrenament auditiu per a persones usuàries d’audiòfons i/o implants coclears (vull saber-ne més)