Educació

VEUS: Estudiants amb sordesa

Per respondre als dubtes i incerteses dels joves que ara estan a secundària, i també els de les seves famílies, vam convidar al Joan, al Miguel, la Sílvia, el Pedro, l’Andrea i la Clara a un col·loqui en línia. Ens van explicar la seva experiència, van fer moltes recomanacions als i les joves i van sorgir idees molt motivadores que volem compartir amb tots els que no hi vau poder ser. També publiquem el col·loqui complet amb subtitulació en directe perquè realment val molt la pena poder-lo seguir en la seva totalitat.

També agrair molt especialment i sincerament als i les joves que hi van participar i que es van obrir a explicar-ho tot, sense embuts, per donar suport i acompanyar als joves que ara estan a l’ESO.

COM ESCOLLIR, DESPRÉS DE L'ESO, EL FUTUR PROFESSIONAL?

Penseu per vosaltres mateixos i projecta una feina que t’apassioni: aquesta és la motivació per estudiar. Aquesta és una de les recomanacions del Pedro, jove amb sordesa d’ACAPPS que ha fet de l’esport la seva professió.

TRIAR ESTUDIS: QUIN SUPORT PODEN FER-NOS LES MARES I ELS PARES EN L'ELECCIÓ?

L’Andrea, jove amb sordesa, enx explica quin suport poden fer les mares i els pares quan els seus/ves fills/es han d’escollir quins estudis fer.

TRIAR ESTUDIS: TROBA ELS TEUS PUNTS FORTS

La Míriam, jove amb sordesa, recomana que, a l’hora d’escollir el camí professional la persona pensi en quin són els seus punts forts, en què s’és bo i, un cop identificat, s’aposti per aquest camí sense pors.

LA INCLUSIÓ A LA FEINA: EL ROL DE L'EMPRESA

La Clara explica la seva experiència professional i com cal que, en l’àmbit laboral, es normalitzi la discapacitat auditiva i l’empresa en sigui conscient per, per exemple, fer reunions en què la comunicació sigui accessible i efectiva.

Recursos per a famílies amb fills/es amb sordesa

LA IMPORTÀNCIA DE L'ENTORN FAMILIAR

Mariana Helbig, fonoaudiòloga i certificada en Terapia Auditivo Verbal, ens explica la
importància de l’entorn familiar com a eina per al desenvolupament de l’infant amb sordesa.

EL DOL DAVANT LA SORDESA DEL TEU/VA FILL/A

Mary Beth Goring, directora de conselleria i Serveis de Desenvolupament Infantil de la John Tracy Center, ens parla del dol com un procés incòmode però necessari i natural.

LA PARELLA AMB FILLS/ES AMB SORDESA

Mary Beth Goring, professional amb expertesa de la John Tracy Center, ens va oferir recursos per poder gestionar aquests moments crítics, d’estrès i que poden comportar distanciament, amb la parella.

ELS GERMANS/ES, COM HO VIUEN?

Els germans i/o germanes dels infants amb sordesa, com ho viuen? Quins factors hi influeixen? Ens en parla Beth Goring, professionals de la John Tracy Center (EEUU).