Xarxa de Famílies

 

ACAPPS va ser fundada per famílies i persones amb sordesa. I aquest continua sent el motor de l’associació.

Les famílies amb sordesa fem xarxa a l’associació: ens coneixem, compartim i intercanviem experiències.

En aquests espais de trobada les famílies que ja tenen els fills i filles adolescents o adults “guien” i expliquen la seva experiència a les famílies amb fills/es recent diagnosticats de sordesa. En aquests moments, sentir les paraules de mares i pares que han viscut la mateixa situació són un suport i ànim important.

 

Les famílies també ens comuniquem amb el grup de whatsapp!

Tenim un nou canal de comunicació específic i interactiu per a les famílies sòcies, un  grup de whatsapp. És on compartim, de manera directa i més propera, informacions i activitats que ens interessen com a mares i pares amb fills/es amb sordesa.

Si encara no n’ets membre i en vols formar, només cal que ens ho diguis: saaf@acapps.org / tel. 93 210 55 30 / 620 993 422 

Consentiment a formar part del Grup de Whatsapp de Famílies de l’Associació ACAPPS

LA COMISSIÓ DE FAMÍLIES

La participació activa de les famílies en la dinàmica del servei és un tret identitari de la nostra associació.

La Comissió de Famílies d’ACAPPS està formada actualment per mares voluntàries i per la tècnica referent del Servei d’Atenció i Suport a les Famílies, la Paula Quirante.

Ens trobem un cop al mes i és l’espai des d’on coordinem els projectes vinculats als infants i joves amb sordesa i les seves famílies, dissenyem accions per tal de vetllar pel bon funcionament de la xarxa de recursos que atén els/les infants sords/es i les seves famílies i per la plena inclusió de les persones sordes, i organitzem les activitats per a famílies que oferim des de l’entitat.

FAMÍLIES GUIA

També formem part del Programa de Famílies Guia: un projecte de FIAPAS (entitat estatal de la qual en som entitat membre) que consisteix en afavorir el contacte entre una família que arriba a l’entitat amb una família “veterana” que hagi passat per una situació semblant.

 

D’aquesta manera, oferim un suport complementari al que us proporcionen els professionals especialitzats.

 

AMB LA XARXA DE FAMÍLIES COL·LABORADORES

T’ha sortit feina i no tens amb qui poder deixar el teu fill/a? Has d’anar a fer una gestió o necessites una tarda de respir?

El Servei de Famílies col·laboradores de l’ajuntament de Barcelona ofereix suport a famílies amb dificultats de xarxa social, familiar o econòmica que, de manera temporal, necessiten un cop de mà per atendre als seus fills/es.

Pots ser família beneficiària del servei i comptar amb el suport d’una família que tingui cura del/de la teu/va fill/a en cas de necessitat. Per això, cal que hi hagi famílies col·laboradores, amb disponibilitat per tenir cura d’un/a infant per donar suport a una família.

Pots rebre -o oferir- l’ajuda per unes hores al dia o uns dies a la setmana, els caps de setmana o les vacances o per un llarg període de convivència per un màxim de 6 mesos. 

A ACAPPS som professionals derivadors del servei: detectem la necessitat de la família, oferim el servei i, si hi està d’acord, la derivem al Servei de Famílies Col·laboradores. Si ens vol saber més, si estàs interessat/da en rebre el servei o bé creus que pots ser família col·laboradora, posa’t en contacte amb nosaltres:

saaf@acapps.org     tel. 93 210 55 30    620 993 422