Dret a l’accessibilitat

L’accessibilitat a la comunicació és un DRET.

T’has sentit exclos/a per manca d’accessibilitat a la comunicació?

Actuem per la NO-Discriminació de la teva sordesa:

La SORDESA no pot ser un motiu per quedar-vos fora de cap àmbit: ni laboral, ni formatiu, ni social ni cultural.

 

Teniu DRET a accedir i participar on vulgueu i necessiteu. Teniu dret a demanar mesures d’accessibilitat que ho facin possible. Si no és així, esteu sent discriminats/des per la vostra discapacitat. 

Et sents identificada en alguna d'aquestes situacions?

1. Has anat al metge/ssa i no has sentit el teu torn perquè t’han avisat per megafonia?

2. Has anat a un equipament que indica que té bucle magnètic i resulta que el bucle no funciona? No has pogut sentir bé amb el teu audiòfon i/o implant tal com havies esperat?

3. A la feina, t’agradaria comptar amb assessorament per comptar amb suports que et facilitarien la comunicació?

4.  Vols apuntar-te a un curs, o has deixat d’anar a un curs, una xerrada o una altra formació, perquè no hi ha cap suport perquè sigui accessible? (subtitulació, bucle magnètic, mascaretes transparents)

5. Tremoles si has de fer un tràmit administratiu perquè, quan hi has anat, no t’han facilitat la comunicació?

6. Comprar en un comerç o contractar un servei qualsevol t’ha costat i, de nou, t’has adonat de la poca consciència que hi ha entorn la sordesa? 

Si has viscut alguna d’aquestes situacions o d’altres semblants, és que ha estat discriminat/da a causa de la teva sordesa i s’han vulnerat els teus drets.

 

Implicat en l’activisme per defensar el dret a una comunicació accessible que no deixi fora a ningú: explica’ns tants casos i situacions com vulguis a través d’aquest formulari que també trobaràs, sempre, al nostre web acapps.org 

I jo, com puc comunicar-vos el meu cas?

Des de 2021, ens heu explicat i hem pogut recollir, prop de dos cents casos en què, per manca de solucions accessibles, heu estat exclosos/es de l’àmbit educatiu, laboral, social i cultural.
Amb les vostres veus, les vostres experiències, podem treballar per reivindicar l’accessibilitat arreu, i avançar en el dret a la informació i a la comunicació de les persones amb sordesa.
Perquè hi ha recursos i hi ha solucions: l’accessibilitat no és un favor que heu de demanar, és un dret que teniu.