Salut i benestar emocional

Beneficis del diagnòstic genètic

El passat 1 de juliol, des d’ACAPPS vam organitzar un webinar per parlar dels beneficis que aporta el diagnòstic genètic de la sordesa amb l’equip de medicina genètica i molecular de l’Hospital Sant Joan de Déu. En la xerrada, moderada pel Dr. Francesc Palau, cap del servei de medicina  genètica i molecular de l’hospital Sant Joan de Déu, la Dra. Mar Borregan, facultativa assessora genètica, va parlar dels aspectes genètics i hereditaris de la sordesa així com l’assessorament i suport de Sant Joan als pacients i les famílies. Per la seva banda, la dra. Loreto Martorell i la dra. Judith Armstrong, facultatives genetistes de laboratori, van tractar aspectos diversos i complementaris de les proves genètiques i del diagnòstic genètic.
Us presentem una selecció acurada d’algunes parts del webinar que podreu veure i que hem subtitulat per a les persones amb sordesa.

Síndrome de Waardenburg tipus 2

L'accés a l'estudi genètic

Implant coclear i teràpies gèniques

Serà hereditari?

Detecció de noves causes genètiques

Detecció de noves causes genètiques (II)

Cuidem-nos! Recursos per al benestar emocional

ELS NOSTRES GRUPS DE SUPORT A LES PERSONES AMB SORDESA

Un dels recursos oberts a totes les persones amb sordesa que oferim des d’ACAPPS són els Grups de Suport: un espai de trobada periòdic entre persones que viviu la mateixa situació, la pèrdua auditiva; un grup reduït per escoltar els altres i sentir-nos escoltats/des. La psicòloga i facilitadora dels grups, Yanet Osorio, amb sordesa, ens explica amb detall el seu funcionament.

Salut auditiva: la posició T dels audiòfons i el bucle magnètic

Què és la posició T de l'audiòfon?

Com puc activar la posició T de l'audiòfon?