Famílies

Hola! Benvinguda FAMÍLIA!

 
En aquest espai et volem explicar QUÈ t’oferim, des de l’associació ACAPPS, com a família amb un/a fill/a amb sordesa.
La nostra entitat fa 30 anys que treballa per a i amb les famílies amb infants amb sordesa des del nostre Servei d’Atenció i Suport a les Famílies, que ha anat ampliant els programes i activitats que oferim. T’ho expliquem i, si et quedes amb qualsevol dubte, et convidem a conèixer-nos:
saaf@acapps.org      tel. 93 210 55 30      tel. mòbil 620 993 422
Paula Quirante. Referent en atenció a les famílies i persones amb sordesa.
Laura Roig. Logopeda

 

 

 

 

 

XARXA de famílies

Les famílies amb sordesa fem xarxa a l’associació: ens coneixem, compartim i intercanviem experiències (per saber-ne més, clica’ns)


 

 

 

 

ACOMPANYAMENT a famílies de recent diagnòstic

En tota la primera etapa d’infància i adolescència del vostre fill/a us acompanyem i donem resposta a qualsevol dubte i/o necessitat (per saber-ne més, clica’ns)


 

 

 

 

ASSESSORAMENT en ajudes i assegurances d’audiòfons i implants coclears

Si l’implant o l’audiòfon no funcionen, el nen/a amb sordesa deixa de sentir. És important tenir assegurat l’implant coclear per tenir cobertura en cas de reparacions, accidents o robatoris (per saber-ne més, clica’ns)


LOGOPÈDIA 

Oferim a infants i joves amb discapacitat auditiva atenció i intervenció logopèdica individual mitjançant el cofinançament de les sessions de logopèdia que realitzeu a nivell privat. Per poder beneficiar-vos-en cal que sigueu socis/es de l’associació (per saber-ne més, clica’ns).


ESCOLA DE FAMÍLIES (formacions).

Quan reps la confirmació que el teu fill/a té sordesa la vida et fa un canvi important i cal afrontar un dol i una situació que no estava prevista. Cal tenir cura de tots els membres de la família i de nosaltres mateixos. A més, la família, vosaltres, teniu un paper clau en el desenvolupament del vostre fill/a i en l’adquisició del llenguatge. Per acompanyar-vos, oferim diverses sessions formatives per donar-vos eines i recursos que us ajudaran a gestionar-ho millor i fer-ho tot més fàcil. (Vull saber-ne més!)


OCI I LLEURE

A ACAPPS també creiem que és important trobar-nos i fer activitats que ens agradin, a nosaltres i sobretot als nostres fills/es i germans/es. Per això de forma habitual programem activitats de lleure i esportives o oferim descomptes per a activitats d’oci per a les famílies sòcies.


SEMPRE INFORMATS: ELS NOSTRES BUTLLETINS

Per estar al corrent de les activitats que fem i notícies relacionades amb l’àmbit de la sordesa que t’interessaran, ens pots seguir per les xarxes socials (estem a facebook, twitter i instagram, @federacioacapps), consultar el nostre web i, a més, editem dos butlletins en línia:

En moviment, adreçat a les famílies amb infants amb sordesa amb una selecció d’informacions específiques per a vosaltres: CONSULTA TOTS ELS NÚMEROS DE 2023

Sentim i Parlem, amb més de 120 números editats, on t’informem de la nostra acció per defensar els drets de les persones i infants amb sordesa en l’àmbit educatiu, laboral, social i cultural i en accessibilitat a la comunicació. 

ACAPPS, FAMÍLIES I PERSONES AMB SORDESA. SOM LA TEVA ASSOCIACIÓ.

El suport de les persones associades és la nostra força com a entitat per treballar en la defensa dels DRETS de les persones amb sordesa que es comuniquen en llengua oral. 

Som la única entitat a Catalunya que representa el col·lectiu. I ho fem perquè volem aconseguir la seva inclusió, amb autonomia, en l’eduació, la feina, la cultura i la societat.

 

I volem ser MÉS VEUS: suma-t’hi!

Com a entitat declarada d’Utilitat Pública, podràs desgravar-te en un 80% la quota de soci/a i els donatius -fins a 150€- que facis a l’associació en l’exercici de la renda (a partir de 150€, el 35% i el 40%, el segon any).

Coneix, aquí, totes les avantatges de ser família sòcia d’ACAPPS!