Xarxa d’Estudiantat Universitari

La Xarxa d’Estudiantat Universitari de l’associació ACAPPS és un grup de suport format per més de 30 estudiants universitaris que es donen suport mutu en temes relacionats amb l’accessibilitat a la comunicació per als/les estudiants amb sordesa a les universitats catalanes. A través d’un canal virtual (Google grups) s’organitzen accions, trobades i debats. Els i les joves que en formen part també aconsellen i orienten als/a les estudiants de secundària amb sordesa i les seves famílies, per resoldre dubtes puntuals i/o per compartir experiències.

Ara, pensant i cocreant el documental Per a una universitat accessible

a l’estudiant amb sordesa

Actualment la Xarxa d’Estudiants Universitaris d’ACAPPS està treballant en la realització d’un documental per fer sentir la seva veu, les seves necessitats, a les universitats catalanes amb l’objectiu que aquestes siguin plenament accessibles als estudiants amb sordesa, d’avui i del demà.

Per ara, tenim el guió cocreat amb la mentoria de Fora de Quadre i que expliquem el procés en el making off.

I ARA, QUÈ?

Ara començarem el 2023 amb forces per fer possible aquest documental buscant recursos a través d’una campanya de crowdfunding i voluntariat en professionals de l’àmbit audiovisual. 

L’objectiu s’ho val: fer arribar la veu dels i les joves amb sordesa a la comunitat universitària és bàsic per la defensa dels seus drets.

Dòssier Per a una Universitat accessible, el documental

Aquí coneixeràs el per què els i les estudiants universitaris/es amb sordesa hem impulsat la cocreació del documental. Volem que aquest sigui el nostre altaveu per ser escoltades, per ser visibles, per ser transformadores i referents d’una nova cultura universitària inclusiva amb l’alumnat amb sordesa.