Implants coclears i audiòfons

Com coneixeu, l’Hospital San Joan de Déu és la Unitat de Referència de la Hipoacúsia Infantil. El metge otorrinolaringòleg us indicarà el tipus de pròtesis auditiva més adient pel tipus de sordesa del teu/va fill/a: l’audiòfon i/o l’implant coclear.

 

L’AUDIÒFON: és un aparell electrònic que s’ajusta a l’orella amb un motlle adaptador. Amplifica els sons perquè les persones amb sordesa puguin sentir.

L’IMPLANT COCLEAR: és un pròtesi auditiva que requereix una intervenció quirúrgica. Es col·loquen una sèrie d’electròdes a la còclea (oïda interna) que estimulen el nervi auditiu amb l’ajuda d’un processador extern. Després de la connexió, cal estimulació auditiva i de llenguatge amb un/a logopeda. S’obtenen molts bons resultats auditius.

 

ASSEGURANÇA I MANTENIMENT DE L’IMPLANT COCLEAR

Si un dels components de l’implant coclear s’espatlla, el nen/a amb sordesa deixa de sentir. Per això és molt important tenir assegurat l’implant coclear per cobrir la despesa en cas de reparacions, accidents o robatoris. Et podem assessorar de companyies asseguradores que ofereixen avantatges per a les persones associades a ACAPPS. També per a audiòfons. Posa’t en contacte amb nosaltres a saaf@acapps.org / tel. 93 210 55 30. / whatsapp 620 993 422.

ENLLAÇ: Assegurances per a audiòfons i implants coclears. Descobreix-les!

Pel que fa al manteniment i/o accessoris per a implants coclears i audiòfons, ACAPPS té convenis de col·laboració amb les principals cases comercials (Amplifon-GAES, Aural Widex i Salesa) amb descomptes i avantatges per les persones i famílies sòcies. Consulta els beneficis aquí.

 

FINANÇAMENT

Una fita aconseguida el 2019, ha estat la cobertura pública dels implants coclears bilaterals en els casos d’hipoacúsia severa o profunda en infants.

Pel que fa als audiòfons, la cobertura pública també té límit d’edat: durant el 2021, fins els 22 anys; edat que s’ampliarà fins als 26 anys el 2023. A partir dels 26 anys, els audiòfons deixaran de tenir cobertura pública.

DES D’ACAPPS, creiem, defensem i treballem perquè les pròtesis auditives siguin un dret per a tothom, sense límits d’edat.

DEFENSEM EL DRET DE LES PERSONES AMB SORDESA A SENTIR. 

DEFENSEM EL DRET A L’ACCÉS UNIVERSAL DE LES PRÒTESIS AUDITIVES

 

T’INTERESSA SABER:

Els audiòfons es finançaran fins als 26 anys. L’ampliació, per trams, serà efectiva el 2023.

La consellera de Salut anuncia que es finançaran els implants cocelars bilaterals en infants amb sordesa i profunda