Persones amb sordesa

Hola i benvingut/da a ACAPPS!

 

En aquest espai et volem explicar QUÈ t’oferim, des de l’associació ACAPPS.

La nostra entitat fa més de 25 anys que treballa per a i amb les persones amb sordesa. Potser tu has nascut amb sordesa (sordesa prelocutiva) o potser érets oient i, a causa d’una malaltia, un medicament, l’edat o altres factors, has perdut o estàs perdent audició (sordesa postlocutiva). Sigui quin sigui el teu cas, a ACAPPS segur que trobes el teu espai, ja que atenem i tenim programes i activitats per a totes les persones amb sordesa i per a totes les edats!. T’ho expliquem i, si et quedes amb qualsevol dubte, et convidem a conèixer-nos!

ACOMPANYAMENT en la recerca de feina

Multiplicar les possibilitats per trobar feina. Si tens sordesa i estàs buscant feina, el Servei d’Inserció Laboral d’ACAPPS et pot donar un cop de mà. Sabem que buscar feina no és fàcil: nosaltres t’acompanyem en el procés, t’orientem i t’oferim eines i recursos perquè trobis un lloc de feina estable i de qualitat d’acord amb els teus interessos i capacitat (+ Vull saber-ne més)

 

ORIENTACIÓ ACADÈMICA i formativa 

La formació és clau per poder aconseguir un lloc de feina estable i de qualitat, sigui quina sigui la professió a la que et vols encaminar. Potser estàs a punt d’acabar l’educació secundària obligatòria i encara no tens clar què vols fer i cap a on t’has d’adreçar.  És un moment de decisió i potser et sents pressionat/da i desorientat/da: batxillerat? Cicle formatiu?  Només tu pots prendre aquesta decisió, però nosaltres et podem acompanyar en aquest moment i veure junts totes les possibilitats que tens i quines poden encaixar millor en el que tu vols.  

 

ACOMPANYAMENT i suport a les persones que heu perdut audició. 

Perdre l’audició, ja sigui a causa de l’edat (presbiacúsia) o per altres factors (medicaments, malalties, accidents) és un xoc per a la persona que sempre ha estat oient. Parlem de la sordesa postlocutiva. Com davant de qualsevol altra pèrdua, cal passar per un procés de dol. Cal acceptar la pèrdua d’audició i descobrir també noves maneres per comunicar-se i saber què et diuen, com llegir els llavis. També conèixer millor les teves pròtesis auditives i tots els suports que hi ha, com el bucle magnètic, que fan que el so t’arribi millor al teu audiòfon i/o implant coclear. A ACAPPS trobaràs acompanyament, suport i orientació en aquest moment vital (+ Vull saber-ne més, clica’ns)

 

LOGOPÈDIA, entrenament auditiu i cursos per aprendre a llegir els llavis

La nostra associació també ofereix a totes les persones amb sordesa associades a l’entitat sessions de logopèdia i d’entrenament auditiu cofinançades i cursos per aprendre a llegir els llavis, recomanats per a les persones que han perdut audició i necessiten recuperar la comunicació amb el seu entorn. Tots els cursos i sessions que oferim a ACAPPS són a càrrec de logopedes col·legiades i especialitzades en sordesa (+ Vull saber-ne més)

 

IMPLANT COCLEAR: assessorament en assegurança i prestacions socials

La nostra entitat sap la importància que tenen els implants coclears i també el cost que suposen, a nivell de manteniment, de reparacions. D’una banda som constant en la reivindicació a l’administració pública per ampliar la seva cobertura total i sense límits d’edat! De l’altra, no perdem la vessant pràctica i t’assessorem de les prestacions socials que hi ha en aquests moments i també de les assegurances per a l’implant coclear, un altre indispensable 

 

GRUP DE SUPORT per a persones amb sordesa 

Com dèiem, la pèrdua d’audició és una pèrdua d’una part de la nostra vida que ens ha acompanyat sempre. Per això cal passar per un procés de sol, que ens suposarà emocions diverses i que cada persona viu a la seva manera i necessita el seu temps. També implica afrontar una nova realitat: portar pròtesis auditives i acceptar-ho com a una millora en la nostra qualitat de vida, aprendre nous recursos com llegir els llavis que ens ajudaran a poder entendre allò que ens diuen. I en tota aquesta voragine, sovint el millor saps què és? conèixer persones que han viscut o viuen aquesta mateixa situació i compartir-ho (+ Vull saber-ne més)

 

XARXA DE DONES amb sordesa 

La Xarxa de Dones amb Sordesa és un grup OBERT de dones diverses i de diferents edats (entre 16 i 80 anys) que tenen en comú la sordesa. És un espai per escoltar-nos, per explicar-nos i per continuar-nos relacionant en uns moments en què les relacions estan quedant en un segon pla i que, des d’ACAPPS, creiem important continuar cuidant pel nostre benestar emocional.
 (+ Vull saber-ne més)

 

XARXA D’ESTUDIANTAT UNIVERSITARI amb sordesa 

La Xarxa d’Estudiantat Universitari de l’associació ACAPPS és un grup de suport format per més de 30 estudiants universitaris que es donen suport mutu en temes relacionats amb l’accessibilitat a la comunicació per als/les estudiants amb sordesa a les universitats catalanes. A través d’un canal virtual (Google grups) s’organitzen accions, trobades i debats, actualment i degut a la Covid19, en línia.
 (+ Vull saber-ne més, clica’ns)

 

 

SEMPRE INFORMATS/DES: ELS NOSTRES BUTLLETINS

Per estar al corrent de les activitats que fem i notícies relacionades amb l’àmbit de la sordesa que t’interessaran, ens pots seguir per les xarxes socials (estem a facebook, twitter i instagram, @federacioacapps), consultar el nostre web i, a més, editem dos butlletins en línia: En moviment, adreçat a les famílies amb infants amb sordesa amb una selecció d’informacions específiques per a vosaltres i el butlletí Sentim i Parlem, amb més de 120 números editats, on t’informem de la nostra acció per defensar els drets de les persones i infants amb sordesa en l’àmbit educatiu, laboral, social i cultural i en accessibilitat a la comunicació. 

ACAPPS, FAMÍLIES I PERSONES AMB SORDESA. SOM LA TEVA ASSOCIACIÓ.

El suport de les persones associades és la nostra força com a entitat per treballar en la defensa dels DRETS de les persones amb sordesa que es comuniquen en llengua oral. 
Som la única entitat a Catalunya que representa el col·lectiu. I ho fem perquè volem aconseguir la seva inclusió, amb autonomia, en l’eduació, la feina, la cultura i la societat.
I volem ser MÉS VEUS: suma-t’hi!
  • Com a entitat declarada d’Utilitat Pública, podràs desgravar-te en un 80% la quota de soci/a i els donatius -fins a 150€- que facis a l’associació en l’exercici de la renda (a partir de 150€, el 35% i el 40%, el segon any).