Discriminació auditiva i llegir els llavis

PERQUÈ L’AUDICIÓ TAMBÉ S’ENTRENA!

L’implant coclear ha estat una revolució que ha permès que les persones amb sordesa puguin tornar a sentir. Ara bé, tot i ser una gran avenç, no és màgic: per obtenir bons resultats i que entenguis bé tots els sons és necessari que entrenis l’audició (sí, sí, l’audició també s’entrena!!!). També et pot ser útil, per millorar la teva comunicació amb l’entorn, aprendre a llegir els llavis per saber què et diuen.

SAPS QUE… el 90% de persones que han fet el curs de discriminació auditiva amb ACAPPS afirmen que la seva capacitat de sentir amb l’implant coclear i/o l’audiòfon ha millorat després del curs.

Aquest entrenament auditiu és la rehabilitació auditiva, necessària després de l’implant coclear. Els i les metges/sses otorrinolaringòlegs l’aconsellen fer sempre. Això sí, cada persona ho necessitarà amb menor o major grau.

 

Perquè l’estimulació d’un implant coclear sigui efectiva el/la pacient necessita entrenar les habilitats d’escolta a través d’un programa de rehabilitació logopèdica. EULÀLIA PASTOR, logopeda Hospital Son Llàtzer (Mallorca)

 

És imprescindible entrenar al/ a la pacient a detectar, identificar i entendre les informacions que els arriben. La rehabilitació s’ha d’adreçar exclusivament a la persona a tractar, ja que cada persona evoluciona en temps i forma diferent. MANUEL MANRIQUE. Otorrinolaringòleg Clínica Universitària de Navarra. 

A ACAPPS ESTEM SEMPRE AL TEU COSTAT: Som la única associació a Catalunya que t’ofereix cursos  de discriminació auditiva i/o de lectura labial arreu del territori amb logopedes especialitzades.

Si hi estàs interessat/da o necessites saber-ne més, només cal que ens ho diguis a:
 sasp@acapps.org    tel/whatsapp 620 993 422