Sentir-hi ens dona vida.

Setmana de l’Audició

2024

Els audiòfons i els implants coclears són els nostres grans aliats per poder-hi sentir, comunicar-nos i accedir a tot un món ple de possibilitats. Ens donen vida. Per això, de 22 de febrer al 3 de març celebrarem, a ACAPPS, la Setmana de l’Audició on: reivindiquem les pròtesis auditives i també l’accessibilitat a la comunicació com a dret universal, sensibilitzem sobre el seu ús i donem a conèixer què fem, des d’ACAPPS, per als infants i persones amb sordesa usuàries d’audiòfons i d’implants coclears.

Dret a sentir-hi

(Reinvindiquem)

Comunicat de Premsa

L’implant coclear i l’evolució en els audiòfons digitals han suposat una revolució per als infants i persones amb sordesa, facilitant  que puguin sentir-hi de nou o sentir-hi per primer cop. En el Dia Internacional de l’Implant Coclear i avançant-nos al Dia Mundial de l’Audició, les associacions catalanes de famílies i persones amb sordesa, ACAPPS, exigim l’accés universal a les pròtesis auditives, audiòfons i implants coclears, independentment de la seva edat o condició econòmica. Lluny de ser un complement per a la persona amb sordesa, són un suport indispensable i vital perquè aquesta pugui sentir-hi i tenir una vida autònoma i independent.

 

Ara bé, també recordem que, tot i que els audiòfons i els implants coclears són vitals per a les persones amb sordesa, no ho són tot: necessiten mesures d’accessibilitat a la comunicació com a suport a les pròtesis auditives. Confiem que ara, amb l’entrada en vigor l’1 de març del Codi d’Accessibilitat, administracioms, organitzacions i empreses es posin al dia per garantir la inclusió del col·lectiu.

Els implants coclears i els audiòfons són vitals però no suficients ni universals.

Fem la sordesa visible amb necessitats de tecnologia de l’audició i mesures d’accessibilitat com el bucle magnètic, les emissores FM i els subtítols.

 

Despeses elevades de manteniment, assegurances i reparacions dels implants coclears.

L’audiòfon és la única pròtesis amb limitació per raó d’edat. A partir dels 26 anys, deixen de tenir cobertura pública.

I la sordesa no desapareix. 

Dret a sentir-hi

(Fem)

Programa de logopèdia i d'acompanyament a ACAPPS

Recursos i espais dirigits a persones amb sordesa i famílies sòcies d’ACAPPS.

L’associació ACAPPS som una entitat referent a Catalunya per a les famílies amb infants amb sordesa i persones amb sordesa que es comuniquen en llengua oral. Una entitat amb un equip especialitzat que fa possible els nostres programes de suport en logopèdia i en acompanyament emocional per a infants i persones amb sordesa sòcies de l’entitat:

T’ajudem a obtenir un rendiment òptim de l’implant coclear o audiòfon facilitant-te més recursos com les beques de logopèdia, el curs de rehabilitació, habilitació i entrenament auditiu i el curs per aprendre a llegir els llavis.

T’oferim espais d’escolta i trobada: grups de suport per a persones adultes, Espai Jove, Espai Famílies i Xarxa de Dones.

Pots contactar amb nosaltres per tenir més informació a logopedia@acapps.org

Dret a sentir-hi

(Sensibilitzem)

FAQS audiòfons i implants coclears

Donem resposta als vostres dubtes sobre les pròtesis auditives, audiòfons i implants coclears, amb la veu dels i de les professionals mèdics.

Tant si sou una família amb un/a fill/a diagnosticat/da d’hipoacúsia o ets un/a adult amb sordesa, t’acompanyem i donem respostes des del nostre FAQS a totes les preguntes que tingueu sobre la sordesa, sobre els audiòfons i els implants coclears, sobre la rehabilitació auditiva i la logopèdia.

I ho fem amb el suport dels i de les professionals de referència de cada àmbit, perquè siguin respostes i informació especialitzada, fiable i a càrrec dels metges/sses otorrinolaringòlegs, logopedes, audioprotetistes i psicòlegs/gues de l’Hospital de Sant Pau, de l’Hospital Germans Trias i Pujol i de l’Hospital Clínic.

Com a entitat referent a Catalunya de les persones amb sordesa que es comuniquen en llengua oral i de les seves famílies ampliarem aquesta secció que és possible gràcies al suport del departament de Salut.