Per a una justícia democràtica real i efectiva per a les dones amb discapacitat.

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, ens adherim, com a entitat membre del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) al manifest elaborat per la Fundación CERMI Mujeres. Les dones amb discapacitat volem traslladar, un cop més, als que tenen responsabilitat en el disseny i posada en marxa de polítiques públiques, i davant la societat en general, les nostres reivindicacions com dones en un àmbit tan important com és el de la justícia.

 

Aproximadament un 13 per cent de les dones que són assassinades per les seves parelles i/o exparelles cada any a l’estat espanyol són dones amb discapacitat i, no obstant aquesta dada, rellevant per articular polítiques públiques adequades, no passa de ser una informació anecdòtica plasmada en la pàgina d’algun diari.

Per tot això i entre altres, les dones amb discapacitat EXIGIM:

  • Que s’acabin les inèrcies que infesten l’actuació jurisdiccional, basades en estereotips i mites al voltant del gènere i la discapacitat, a través d’accions de formació i presa de consciència sobre la realitat de les dones amb discapacitat dirigides als seus operadors clau.
  • Que es garanteixi la plena accessibilitat del sistema de justícia i la formació dels seus professionals com a criteris prioritaris per assolir la seva veritable democratització (…).

Podeu llegir el manifest complet aquí: Manifest Una justícia democràtica real i efectiva per les dones amb discapacitat

Share