Sentiment agredolç: s’amplia als 26 anys l’edat per tenir finançat els audiòfons però no serà efectiva fins al 2021

Sentiment agredolç: s’amplia als 26 anys l’edat per tenir finançat els audiòfons però no serà efectiva fins al 2021

Després d’anys de reivindicació perquè els audiòfons siguin una prestació de caràcter universal per a totes les persones sordes amb independència de la seva edat, rebem amb un sentiment agredolç l’anunci realitzat per la ministra de Salut, Dolors Montserrat, sobre l’ampliació en l’edat del finançament dels audiòfons, que passarà dels 16 actuals als 26 anys-.

A més, el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut ha acordat que l’ampliació es faci de forma gradual, inicialment fins als 20 anys i incorporant trams d’edat (de dos anys a dos anys) cada any fins arribar per als 26. O sigui, que la cobertura fins als 26 anys tindrà lloc l’any 2021.

Les comunitats autònomes són les que ara tenen la clau ja que tenen la competència de la gestió de les prestacions sanitàries: poder revisar i millorar l’acord del Consell del 24 d’abril i fer efectiva l’ampliació de la prestació per audiòfons en un únic termini, sense recórrer a l’establiment per trams.

A ACAPPS CREIEM, REIVINDIQUEM I DEFENSEM QUE:

Les protesis auditives (audiòfons i implants) han de ser tractades com un DRET de totes les persones sordes, amb independència a la seva edat i/o condició econòmica. Poder sentir i entendre és una necessitat i s’ha de garantir que totes les persones sordes i famílies hi puguin accedir.

Els audiòfons són la única pròtesis externa de tota la Cartera Ortoprotètica amb un límit per raó d’edat (16 anys). Aquesta mesura no té cap justificació mèdica o rehabilitadora i molt menys jurídica o legal. Els 16 anys són una edat decisiva en la vida de qualsevol jove: tenir garantida la pròtesis auditiva al llarg de la seva vida és essencial en el seu itinerari vita, acadèmic i d’accés a la feina.

Els audiòfons han de ser una prestació universal per a qualsevol persona sorda que així l’indiqui el seu metge otorrinolaringòleg.

L’ampliació hauria de realitzar-se en un únic termini i per a tot el tram d’edat.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *