El moviment català de la discapacitat oferim al Parlament la nostra col·laboració per construir polítiques socials més inclusives

El moviment català de la discapacitat oferim al Parlament la nostra col·laboració per construir polítiques socials més inclusives

El COCARMI proposa, com a primer pas, la creació d’una comissió de la discapacitat

Barcelona, 15 de juny.- Una delegació del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), entre aquests Raimon Jané, president de la Federació ACAPPS, hem ofert al president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, la nostra col·laboració perquè les polítiques socials que es posin en marxa a Catalunya siguin més inclusives.

En primer lloc, vam tornar a demanar la creació d’una comissió parlamentària de a discapacitat, seguint l’exemple d’altres parlaments autonòmics com els de Cantabria, Castilla-León i Castilla-La Mancha. La comissió abordaria de manera transversal tots els assumptes que afectin a les persones amb discapacitat i les seves famílies i, així, col·locaria la discapacitat al centre de l’agenda política, deixant enrere el lloc marginal que ha ocupat tradicionalment.

Des del punt de vista legislatiu, el COCARMI ha plantejat a Torrent la necessitat d’adaptar tota la normativa a la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat (CDPD), una assignatura encara pendent deu anys després de ser ratificada per l’Estat Espanyol.

Alhora, els representants del COCARMI han reclamat mesures d’accessibilitat a les institucions que facilitin la participació de les persones amb discapacitat en la vida política, començant pel dret a vot i continuant amb la subtitulació i interpretació en llengua de signes d’actes, plens i comissions al Parlament, així com l’edició de materials en format de lectura fàcil.

Durant la trobada, que ha tingut lloc al Parlament, Antoni Guillén, president del COCARMI, va al·ludir al “moment de la recuperació econòmica i, a priori, d’estabilitat política” per demanar “recuperar als pressupostos els recursos necessaris per garantir els drets del col·lectiu, retornant als nivells de despesa similars als del 2010″.

En acabar la reunió, vam lliurar un detall commemoratiu dels 20 anys del comitè amb el lema Obrim camins per les persones amb discapacitat. Coincident amb l’aniversari, el comitè va llançar 20 reptes de futur que tenen l’objectiu comú de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

Font: Fotografia gentilesa del Parlament de Catalunya
Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *