Aplaudim l’anunci de la creació del Pacte Nacional per a les persones amb Discapacitat i celebrem l’impuls al nou Codi d’Accessibilitat

Aplaudim l’anunci de la creació del Pacte Nacional per a les persones amb Discapacitat i celebrem l’impuls al nou Codi d’Accessibilitat

Grans anuncis que comporten excel·lents notícies per al col·lectiu de les persones amb discapacitat. Durant la reunió d’ahir, 19 de setembre, del CODISCAT, en què hi va estar present Raimon Jané, president de la Federació ACAPPS, el president de la Generalitat, Quim Torra –acompanyat del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha anunciat que es crearà a Catalunya el Pacte Nacional per a les persones amb discapacitat per abordar, des del punt de vista legislatiu, pressupostari i de polítiques públiques tots els reptes que tenen els i les ciutadanes amb discapacitat.

“Volem fer un país accessible per a tothom. Volem que cap discapacitat suposi cap minorització de cap dret. Aquest és el compromís del Govern”, ha declarat el president Quim Torra en la compareixença informativa després de la reunió.

 

El Pacte per a la Discapacitat a Catalunya: com es durà terme?

Les bases per elaborar-lo es debatran en el marc d’una comissió interdepartamental que analitzarà l’adequació de la legislació i les polítiques públiques impulsades pel Govern a la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat, així com també dels recursos econòmics destinats a la inversió social pública en discapacitat. La Comissió comptarà amb la participació paritària de les entitats de la discapacitat i del Govern i presentarà les seves conclusions a la reunió del CODISCAT prevista per la primavera de 2019.

 

Reunió del CODISCAT del 19 de setembre, subtitulada en directe per la Federació ACAPPS

 

El Codi d’Accessibilitat entra en la darrera fase abans de la seva aprovació

El Codi d’Accessibilitat ja està més a prop de fer-se realitat amb l’acord d’ahir de sotmetre’l a informació pública. El marc normatiu estableix les condicions d’accessibilitat necessàries perquè els espais públics, edificis, mitjans de transport, productes, serveis i processos de comunicació garanteixin l’autonomia, la igualtat d’oportunitats i la no-discriminació de les persones amb discapacitat o amb altres dificultats d’interacció amb l’entorn.

Recordem que entre el 2016 i el 2018 s’ha dut a terme un procés participatiu per impulsar el Codi que desplegarà la Llei 13/2014 d’accessibilitat de Catalunya . En aquest procés, en què també han participat departaments de la Generalitat i col·legis professionals, ha tingut un pes important el Consell per a la Promoció de l’Accessibilitat, en què la Federació ACAPPS n’ha estat membre i ha col·laborat en la redacció del Codi fent èmfasi en les mesures d’accessibilitat a la comunicació per a les persones sordes en tots els àmbits.

L’accessibilitat és una condició prèvia perquè les persones amb discapacitat puguin viure de forma independent, participar plenament i en igualtat en la societat i gaudir de forma il·limitada de tots els seus drets i llibertats fonamentals en igualtat de condicions que la resta.

Perquè, citant al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, El Homrani, “avançar en la no discriminació dels catalans i catalanes amb discapacitat significa avançar cap a la societat inclusiva i justa que volem ser.

 

NOTÍCIES RELACIONADES

GENCAT: El president Quim Torra anuncia la creació del Pacte Nacional per a les Persones amb discapacitat

GENCAT: El Govern impulsa el nou Codi d’Accessibilitat de Catalunya

COCARMI: El sector de la discapacitat aplaudeix l’anunci per a la creació del Pacte per a la Discapacitat a Catalunya

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *