La Federació ACAPPS premia les principals accions per als drets de les persones sordes i les seves famílies

La Federació ACAPPS premia les principals accions per als drets de les persones sordes i les seves famílies

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) rebrà la distinció pel seu compromís en la inserció laboral de les persones sordes.

Antoni Salamero, avi d’un nen i una nena amb sordesa, rebrà el premi individual per la seva trajectòria voluntària i de compromís amb ACAPPS.

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, inaugurarà les 23es Jornades de la Federació ACAPPS, marc on s’entregaran els Premis.

 

Barcelona, 14 de novembre de 2018.- La Federació ACAPPS premia la promoció i la defensa dels drets de les persones sordes. Es tracta de la novena edició dels Premis Federació ACAPPS,  que aquest any s’atorguen a la Universitat Autònoma de Barcelona, en la categoria a entitats, i a l’Antoni Salamero, tresorer de l’entitat i avi d’un nen i una nena amb sordesa,  en la categoria individual. L’acte de lliurament dels Premis es celebrarà en el marc de la 23a edició de les Jornades de Formació de les persones Sordes en Modalitat Oral, que inaugurarà el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani.

Enguany també celebrem els 20 anys del Servei d’Inserció Laboral, que des del 1998 treballa per la inclusió laboral de les persones sordes a l’empresa ordinària. Per recordar els diversos moments d’aquests 20 anys -fites, actes i, sobretot, persones- hi haurà una mostra fotogràfica.

 

Premis a la sensibilització dels drets de les persones sordes i les seves famílies

La Federació ACAPPS premia la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per la seva aposta i compromís en pro de la inserció laboral de persones amb discapacitat i, pel que fa al nostre col·lectiu, amb la contractació de 32 persones sordes des del 2010 fins a l’actualitat per a l’equip humà de les biblioteques de les facultats de la UAB. Per demostrar com es poden trencar prejudicis amb l’exemple, fent evident que les persones sordes desenvolupen la seva feina amb professionalitat i eficiència, i per promoure una contractació de qualitat en què les persones que hi han treballat ens han transmès la seva satisfacció de poder-hi formar part.

També fem menció a la tasca de  l’Obra Social la Caixa amb el Programa Incorpora. Gràcies a que formem part d’aquesta xarxa, tenim l’oportunitat de poder participar en aquesta convocatòria anual de selecció de personal de la UAB.

Una altra distinció serà atorgada a Antoni Salamero, com a reconeixement de la seva trajectòria voluntària i de compromís  amb l’entitat, com a tresorer de la Federació ACAPPS i de l’associació ACAPPS. També per a l’entitat ha estat un valor el seu voluntariat com a avi d’un nen i una nena amb sordesa, implicant-se amb el moviment associatiu de famílies i persones sordes.

 

Les nostres Jornades, pensades per a les persones sordes, els seus familiars i el sector professional de la discapacitat auditiva

Al llarg de la jornada tractarem de temes que ocupen la nostra atenció pel que comporta per als infants i persones amb discapacitat auditiva i les seves famílies, com són el Decret per a una Escola Inclusiva i l’aplicació del protocol per a la detecció precoç de la hipoacúsia.

En el relleu de la tarda  tractarem qüestions d’accessibilitat a la comunicació a l’àmbit municipal i a la televisió, així com les recents innovacions en accessibilitat audiovisual immersiva.

 

Jornades Accessibles a la Comunicació amb subtitulació en directe i bucle magnètic, a càrrec del Servei d’Accessibilitat a la Comunicació de la Federació ACAPPS.

 

Informació i seguiment via twitter #JornadesACAPPS18

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *