T’ha tocat estar en una mesa electoral el 28 d’abril? Si portes àudiofon i/o implant tens dret a tenir bucle!

T’ha tocat estar en una mesa electoral el 28 d’abril? Si portes àudiofon i/o implant tens dret a tenir bucle!

El Ministeri de l’Interior, amb la col·laboració de FIAPAS, facilitarà la instal·lació de bucles magnètics per a aquelles persones amb sordesa, usuàries de pròtesis auditives (audiòfons i/o implant coclear), que siguin designades membres d’una mesa electoral com a titular o suplent.

 

Amb aquesta mesura es garanteix el dret de les persones amb sordesa a participar en la vida política en igualtat de condicions, ja que el bucle permet l’accés a la informació i facilitarà la comunicació de la persona amb discapacitat auditiva amb els votants de la mesa.

Recordeu que per accedir al bucle, heu d’activar la posició T del vostre audiòfon i/o implant i que el següent símbol identifica els espais on hi ha bucle magnètic:

 

Si ets membre de la mesa, demana el bucle magnètic. Passos a seguir per sol·licitar-lo:

  1. Les persones que necessitin aquest servei, gratuït, l’han de demanar per escrit a la seva Junta Electoral de Zona en el termini de set dies des que se’ls notifiqui la designació com a membre titular o suplent de mesa electoral.
  2. Rebuda la sol·licitud, la Junta ho donarà a conèixer  a la corresponent Delegació / Subdelegació del Govern, que ho comunicarà al Ministeri de l’Interior per gestionar la instal·lació del bucle amb FIAPAS.
  3. FIAPAS durà a terme les instal·lacions eventuals de bucle magnètic en els col·legis electorals directament a través del seu Servei de Suport a l’Accessibilitat i també en coordinació amb diversos serveis d’accessibilitat d’algunes de les seves entitats membre per arribar a tot l’estat. En el cas de Catalunya, amb el nostre Servei d’Accessibilitat a la Comunicació.

 

Procediment a seguir per a aquelles persones sordes que acceptin ser membre de mesa electoral i necessitin el Servei gratuït de Bucle d’Inducció Magnètica

 

En no existir un model oficial, adjuntem un Model orientatiu de Sol·licitud de Mesures d’Accessibilitat per a les Eleccions a les Corts Generals 2019 que haurà de ser remès a la Junta Electoral de Zona, en el termini de set dies des que es rep la notificació.

 

El Ministeri d’Interior ha habilitat l’adreça de correu electrònic infoelectoral@interior.es  per atendre qualsevol dubte o consulta relacionada amb aquestes Eleccions.

 

Per a més informació i/o dubtes, a Catalunya les persones interessades us podeu posar en contacte amb nosaltres al correu accessibilitat@acapps.org / tel. 93 210 55 30 (Domingo Reina).

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *