Celebrem a Terrassa el Dia Internacional de l’Implant Coclear

Celebrem a Terrassa el Dia Internacional de l’Implant Coclear

Ahir, 25 de febrer, vam commemorar el Dia Internacional de l’Implant Coclear al Vallès, concretament a la jornada Viure a Terrassa amb un implant coclear. Escolta’ns, t’escoltem!amb la participació de Domingo Reina, tècnic del nostre Servei d’Accessibilitat a la Comunicació a la taula rodona de la jornada, que va compartir amb l’Iu López, jove adolescent amb implant coclear; la Belén Roca, mare de l’Adam Hanus, amb implant coclear i família sòcia d’ACAPPS i Inés Parramon, logopeda del CREDA Jordi Perelló.

Belén Roca, com a mare de l’Adam, va explicar el seu dia a dia amb l’implant coclear i, sobretot, la necessitat que, a més de a l’escola i especialment a la secundària, així com en les activitats extraescolars, es tinguin en compte les necessitats dels infants i joves amb sordesa i usuaris/es d’implants coclears. També va destacar el suport rebut per la xarxa de famílies de l’associació ACAPPS.

L’Iu, alumne de l’institut Montserrat Roig, porta un implant des dels 4 anys i, el segon implant, des dels 10. Per a ell, és molt important promoure “l’empatia i el respecte” cap a les persones amb sordesa usuàries d’implant coclear.

Per la seva banda, Inés Parramon va destacar la necessitat d’un treball interdisciplinar i col·laboratiu entre l’otorrinolaringòleg, l’audioprotesista, el programador, els i les logopedes i els i les mestres d’audició i llenguatge de l’infant i jove amb sordesa.

Domingo Reina, responsable del Servei d’Accessibilitat a la Comunicació de la Federació ACAPPS, va tancar la taula rodona explicant la importància que tenen, a més de les pròtesis auditives com els implants coclears i els audiòfons, els mitjans de suport a la comunicació, com la subtitulació en directe, el bucle magnètic i les emissores FM. El seu ús fa accessible la participació de les persones amb sordesa. Igual de necessari és que les persones amb audiòfon i/o implant coclear coneguin que la seva pròtesis té la posició T, que el programador ha d’activar. Amb la posició T activada es pot gaudir del bucle magnètic en els espais on està instal·lat (teatres, biblioteques, auditoris, mostradors d’atenció al client/a…). El bucle permet que el so que arriba a l’audiòfon o implant coclear sigui nítid i de millor qualitat.

Finalment, l’acte va cloure amb la presentació del vídeo de sensibilització 10 consells de la Júlia per comunicar-te millor amb persones que porten implant coclear.

També volem destacar que l’acte va ser accessible a les persones amb sordesa amb la subtitulació en directe del Servei d’Accessibilitat de la Federació ACAPPS.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *