Estem treballant per fer mascaretes accessibles: necessitem materials i persones voluntàries

Estem treballant per fer mascaretes accessibles: necessitem materials i persones voluntàries

Per donar resposta a la necessitat actual de disposar de mascaretes accessibles, amb la part transparent davant de la boca perquè les persones amb sordesa pugueu llegir els llavis i comunicar-vos amb les persones del vostre entorn, fa setmanes persones tècniques i voluntàries d’ACAPPS ens vam començar a moure per confeccionar-ne’n.

Per ara, es tracta de mascarates fetes a nivell domèstic* i no homologades, però serveixen per cobrir-nos nas i boca  i, en tenir la part de davant la boca transparent, permeten que pugueu llegir els llavis de la persona que la porta. És una mascareta que necessiteu perquè sigui accessible i per això ens vam posar en contacte amb les persones voluntàries de Jérez, pioners en fer-les a l’estat espanyol. A partir d’aquí vam aconseguir els primers materials. L’empresa Art&Seams  dóna suport a la iniciativa, ha fet els patrons de les mascaretes i està començant a produir el prototip. Farem les proves necessàries perquè funcionin bé i, a partir d’aquí, necessitarem sumar esforços per arribar a totes les persones que les necessitin, preveient que necessitarem utilitzar mascaretes un cop s’iniciï el desconfinament.

(*) Aquestes mascaretes són produïdes a nivell domèstic i no homologades ni aptes per a ús sanitari. Cobreixen la boca i nas però, com en totes les mascaretes de producció domèstica, no es pot garantir la total protecció davant el virus. Per ara, no existeix cap mascareta accessible a les persones amb sordesa homologada. Des de la Federació ACAPPS el repte és aconseguir-ho. Mentrestant, iniciatives com aquesta que us presentem serveixen com a primer pas i donen resposta a la vostra necessitat actual fins que no existeixin les mascaretes homologades a mig-llarg termini.

QUÈ NECESSITEM?

Malauradament no disposem de materials suficients, de moment, per poder-ne proveir a totes les persones sòcies de l’associació, que és el nostre objectiu. Per això fem una crida oberta a la vostra ajuda en aquests moments tan complicats.

Necessitem:

– MATERIALS I EMPRESES PROVEÏDORES DE: Gomes, teles i plàstics transparents.

MANS: persones voluntàries que, quan ens arribi el material, els ajudin a confeccionar-les seguint els patrons .

A QUI LES PROPORCIONAREM?

Avançant-nos al desconfinament i, sobretot, al retorn -quan sigui possible i així ho indiquin les autoritats sanitàries- a l’atenció presencial, els tècnics i tècniques d’atenció directa necessitaran aquestes mascaretes per fer l’atenció a les persones amb sordesa i que aquestes els hi puguin llegir els llavis.

El nostre objectiu és crear una xarxa de suport empresarial i ciutadana per poder-les confeccionar i fer-les arribar a les persones amb sordesa de l’associació.

VOLS AJUDAR?

Tant si vols rebre més informació de la iniciativa com si et vols sumar i ajudar, posa’t en contacte amb nosaltres al correu acapps@acapps.org assumpte: Mascaretes accessibles i ens posarem en contacte amb tu. Tota ajuda serà ben rebuda, tant si vols col·laborar per aconseguir materials com si pots ajudar en la confecció quan tinguem els materials.

MIL GRÀCIES PER ENDAVANT:

SI ENS MOVEM TOTES, ENS EN SORTIREM!

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *