IMPLANTS COCLEARS I PROGRAMES DE CRIBATGE AUDITIU NEONATAL: SITUACIÓ DURANT EL COVID-19

IMPLANTS COCLEARS I PROGRAMES DE CRIBATGE AUDITIU NEONATAL: SITUACIÓ DURANT EL COVID-19

Degut a les consultes rebudes, la Confederació FIAPAS, de la qual en som entitat membre, ha elaborat un informe (a partir dels criteris establerts per la SEORL-CCC) que sintetitza els principals punts d’interès en relació als implants coclears i als programes de cribatge auditiu neonatal en l’actual context de la pandèmia del Covid19.

CIRURGIA I PROGRAMACIÓ D’IMPLANTS COCLEARS

La Comissió d’Otologia de la SEORL-CCC divideix les indicacions quirúrgiques entre “urgents, molt preferents, preferents i diferibles”.

Cirurgia molt preferent ( < 30 dies) inclou l’implant coclear en hipoacúsia profunda per meningitis, tant en infants com en adults.

Cirurgia preferent ( < 6 mesos) s’inclou l’implant coclear en infants amb hipoacúsia congènita tractant que no es sobrepassi l’edat de 2 anys per realitzar el primer implant.

Cirurgia diferible ( > 6 mesos), inclou l’implant coclear en adults, els implants de conducció òssea, els implants d’oïda mitja i el implants de tronc cerebral en adults.

EL CRIBATGE AUDITIU NEONATAL

Segons la Comissió d’Audiologia de la SEORL-CCC s’han de continuar realitzant les proves de cribatge auditiu als nounats com indiquen els protocols de cada comunitat autònoma. Només en el cas que la mare estigui infectada per Covid19 no es recomana fer el cribatge fins que estigui lliure d’infecció.

ENLLAÇ A L’INFORME INFORMACIÓN DE INTERÉS EN EL CONTEXTO DE LA PANDEMIA COVID 19 EN RELACIÓN CON IMPLANTES COCLEARES Y CON LOS PROGRAMAS DE CRIBADO AUDITIVO NEONATAL

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *