El departament d’Educació es compromet a treballar per garantir l’atenció a l’alumnat amb sordesa

El departament d’Educació es compromet a treballar per garantir l’atenció a l’alumnat amb sordesa

El passat 13 de maig, des d’ACAPPS vam mantenir una reunió amb la Sra. Imma Reguant, subdirectora general d’Educació Inclusiva, i el seu equip. L’objectiu: traslladar les necessitats actuals de l’alumnat amb sordesa i conèixer quins nous suports adoptaran fins a final d’aquest curs escolar 2019-20 i de cara al proper, 2020-21. Per part nostra, hi van assistir Raimon Jané i Maria Moñino, president i secretària de la Federació ACAPPS, i l’Àngels Videla, presidenta de l’associació ACAPPS.

En primer lloc, i de forma imminent, pel mes que encara queda per finalitzar el curs actual el departament d’Educació s’ha compromès a traslladar als equips directius dels CREDA que es reforci el suport i la intervenció online a l’alumnat i l’acompanyament a les famílies. També s’han compromès a avançar en la subtitulació dels materials audiovisuals que les escoles estan fent servir per permetre el ple seguiment dels continguts curriculars amb plataformes virtuals totalment accessibles per a aquests alumnes.

MÉS SUPORT PROFESSIONAL I TECNOLÒGIC

Pel que fa al proper curs 2020-21, encara no hi ha cap certesa de com serà la proposta definitiva d’escolarització. Això sí, serà adaptada a cada etapa educativa (infantil, primària, secundària i estudis post-obligatoris). Pel que fa al suport específic a l’alumnat amb sordesa, està prevista la contractació de nous professionals per als CREDA i la instal·lació de nous bucles magnètics a centres educatius. També està aprovada la compra de sistemes FM a disposició dels CREDAs.

D’altra banda, des d’Educació també ens van traslladar el seu interès en rebre assessorament sobre les mascaretes accessibles, perquè l’alumnat amb sordesa pugui llegir els llavis del/de la docent i dels companys del grup-classe. En aquest sentit els vam poder informar que la nostra entitat està treballant en un model de mascareta accessible, amb la part frontal transparent, però a la vegada segura i eficient contra la Covid19 en compliment del marc normatiu de mascaretes higièniques.

Per poder continuar treballant col·laborativament per a la millora de l’atenció i dels suports a l’alumnat amb sordesa durant aquest període educatiu atípic degut a la situació causada per la Covid19, ACAPPS mantindrà properament una nova reunió amb el departament d’Educació. Des de la nostra entitat, continuarem incidint en la millora dels recursos educatius per garantir, ara més que mai, un sistema educatiu inclusiu a l’alumnat amb sordesa. Us en mantindrem informats/des.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *