Fes la teva mascareta domèstica i accessible a les persones amb sordesa!

Fes la teva mascareta domèstica i accessible a les persones amb sordesa!

Acabat el llarg període de confinament, ens preparem per afrontar la nova “normalitat” en què l’ús de mascareta és un indispensable: és obligatòria en espais públics tancats i, en general, sempre que no puguem mantenir la distància de 2 metres amb les altres persones.

La Federació ACAPPS i la marca Art&Seams hem dissenyat una mascareta accessible a les persones amb sordesa, és a dir, amb la part frontal transparent (mida del plàstic 8×11 cm), perquè puguin llegir els llavis de les persones del seu entorn. El nostre objectiu final és fer el testeig de la mascareta per un laboratori que acrediti que compleix amb els valors de qualitat i, un cop complim amb tots els requisits de la normativa de filtració bacteriana, respirabilitat i de no irritació a la pell, poder-la produir i distribuir.

Mentrestant, i per donar resposta a la vostra necessitat, us avancem els patrons de dos models de mascareta accessibles i el tutorial perquè, si voleu, pugueu confeccionar-la a casa. És un patronatge complex perquè s’han dissenyat per permetre la màxima respirabilitat, és a dir, que malgrat el plàstic, permeti bé l’entrada d’aire.

Des de la Federació ACAPPS volem agrair molt especialment la col·laboració voluntària de la Núria Espinach, que ha dissenyat els patrons, fet diverses proves de mascareta i produït el tutorial: gràcies Núria per la dedicació, paciència i iniciativa!

TUTORIAL: COM FER LA TEVA MASCARETA ACCESSIBLE A LES PERSONES AMB SORDESA

PATRONS DE CONFECCIÓ DE LES MASCARETES ACCESSIBLES

RECOMANACIONS PER FER LA TEVA MASCARETA ACCESSIBLE

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *