Comencem, virtualment, els dos nous Grups d’Ajuda Mútua per a persones amb sordesa

Comencem, virtualment, els dos nous Grups d’Ajuda Mútua  per a persones  amb sordesa

Malgrat el confinament, l’associació ACAPPS ha posat marxa els nous Grups d’Ajuda Mútua (GAM) per a persones amb sordesa, conduïts per Gisela López, psicòloga i tècnica d’ACAPPS ACAPPS.

A mesura que anaven passant els dies de confinament ens vam adonar que la necessitat de contacte social i de desfogament emocional anava creixent.  Des d’ACAPPS, abans del confinament, estàvem organitzant un grup d’ajuda mútua presencial. A partir de l’estat d’alarma, hem treballat per poder oferir aquest servei a les persones usuàries dins del marc del projecte de Grups d’ajuda mútua per a persones amb sordesa i, el passat 12 de maig, el vam posar en marxa en format online.

El GAM es farà en grups reduïts de 3-4 persones amb una duració d’una hora i mitja. Per tal de poder garantir que totes les persones que participen tinguin un espai per poder parlar lliurement, caldrà respectar unes normes de torns de paraula. A més, es tracta d’un espai lliure de judicis, en el que tots podem explicar la nostra situació personal sense ser jutjats.  A més, amb els torns de paraula garantirem que tots els participants puguin fer  lectura labial dels seus companys/es.

Per ara, hi ha organitzats dos grups del nou GAM, el del dilluns i el del dimecres, els dos de 16:00 a 17:30. Durant aquestes sessions compartirem experiències i adquirirem coneixements, trobarem un espai de suport i acompanyament emocional on reforçarem l’apoderament per ser persones actives. Crearem  vincles i xarxes de suport social, treballarem l’acceptació de la pròpia discapacitat i de  l’autoestima i, tot això, millorarà el benestar personal de les persones participants. A més, les videoconferències comptaran amb la subtitulació en directe del Servei d’Accessibilitat a la Comunicació de la Federació ACAPPS.

Gisela López. Psicòloga i tècnica d’ACAPPS

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *