Tens una entrevista de feina? 8 consells per comunicar-te millor en línia!

Tens una entrevista de feina? 8 consells per comunicar-te millor en línia!

Ens agradi més o menys la realitat és que actualment, degut a la pandèmia per la Covid19, tota la comunicació és en línia. Això ens afecta també a l’àmbit laboral: reunions de treball i també entrevistes de feina!

A més, aquest nou format de reunions en línia ha vingut de sobte i molts de nosaltres ni estàvem preparats ni coneixíem les eines.  Per això, el passat mes de març ACAPPS va oferir un cicle formatiu amb la coach en comunicació Eulàlia Feliu que ens va oferir recursos i estratègies per millorar la nostra capacitat de comunicar-nos en línia.

8 TIPS PER AFRONTAR UNA ENTREVISTA DE FEINA EN LÍNIA

1. Familiaritza’t amb l’aplicació

Aprèn com funciona per estar més tranquil/a durant la reunió. Abans de començar l’entrevista, comprova que tot funcioni bé: la càmera de vídeo, el so, el wifi. Si tot i així, durant l’entrevista tens algun problema tècnic, el millor és disculpar-te i avisar que sortiràs de la reunió per tornar-te a connectar immediatament.  

2. Tria el lloc i tingues cura del fons!

En primer lloc, l’Eulàlia ens aconsella que escollim aquell lloc de la casa que transmeti una imatge d’ordre. Situar-nos davant d’un fons desendreçat crearà una imatge descuidada. Procura situar-te davans de fons neutres.

3. La imatge sempre comunica!

Recorda que “vas” a una entrevista de feina: vesteix-te i pentinat tal i com aniries si fos presencial. Per la roba, utilitza colors vius. Evita el blanc i el gris, els estampats i les ratlles.

4. Utilitza una mica, poc!, de maquillatge: 

Tant per a dones com per a homes es recomanable que us poseu una mica de maquillatge, ja que les llums de les pantalles absorveixen el nostre color: quedem pàlids. Una mica de fons de maquillatge sempre ens afavorirà i donarem una millor imatge.

5. Procura un ambient tranquil. 

Procura que en el moment que tinguis l’entrevista de feina o la reunió no hi hagi sorolls de fons perquè s’entengui tot millor. Avisa als teus familiars de la reunió perquè no hi interfereixin. Procura que el teu entorn sigui tranquil i silenciós ja que també t’evitarà situacions incòmodes o nervis de més.

6. L’entrevistador/a et vol veure.

Fes l’entrevista en un lloc en què hi hagi llum. Si és llum natural, millor. Col·locat bé davant l’ordinador, que se’t vegi en un primer pla. És molt important, sempre, la comunicació no verbal.

7. Parla clar, alt, vocalitza: que et sentin bé!

En una presentació virtual és molt important la veu. Recorda vocalitzar bé, parla a una velocitat moderada i més alt del que fas habitualment perquè arribi tot més clarament

8. Al 100% a l’entrevista.

Per molt que estiguis a casa, que tinguis el mòbil sobre la taula o que et truquin a la porta: tu estàs en una entrevista de feina i/o en una reunió. Concentra’t i estiguis totalment connectat per donar el millor de tu!


Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *