Al programa Tot Es Mou, de TV3, parlem del dret a sentir i a la inclusió a la feina

Al programa Tot Es Mou, de TV3, parlem del dret a sentir i a la inclusió a la feina

Ahir, 15 de juny, el programa Tot es Mou de TV3, conduït per la periodista Helena Garcia Melero, van dedicar un espai a fer visible les necessitats de les persones amb sordesa usuàries d’implant coclear, donant veu a tres testimonis. Una d’elles va ser la Sílvia Jané, sòcia d’ACAPPS, que va ser entrevistada i va explicar la seva experiència amb els impants coclears i també en l’adaptació a les seves necessitats en l’empresa on treballa.

En aquest espai vam fer visible, un cop més, el dret de les persones amb sordesa a sentir i, per tant, el dret de les persones amb sordesa als implants coclears: una pròtesi que mereix ser reconeguda i equiparada a les altres pròtesis com una necessitat i un dret universal, sense limitacions d’edat i independentment de les seves condicions econòmiques.

Jané també va fer una crida a les empreses perquè normalitzin la contractació laboral de les persones amb sordesa, evidenciant que la sordesa no és cap impediment per realitzar una feina per la qual s’estigui preparat/da i apel·lant al compromís de les empreses a conèixer les necessitats de tot el col·lectiu per adaptar el lloc de treball. Un fet que, en el seu cas, ha viscut de forma positiva a l’empresa on treballa i que, en cap cas, hauria de tractar-se d’una excepció.

Des de la nostra entitat continuarem la nostra tasca per avançar en el reconeixement dels drets de les persones amb sordesa, la única via possible per garantir la seva plena inclusió educativa, laboral, social i cultural.

ENLLAÇ AL PROGRAMA TOT ES MOU

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *