Barcelona Activa adquireix bucles magnètics per millorar la comunicació amb les persones amb sordesa

Barcelona Activa adquireix bucles magnètics per millorar la comunicació amb les persones amb sordesa

Nou pas endavant, amb accions, en la conscienciació de les necessitats de les persones amb sordesa usuàries d’audiòfons i implants coclears. Barcelona Activa, que ha comptat amb l’assessorament d’ACAPPS sobre les diferents mesures accessible que donen resposta a les necessitats del col·lectiu, ha adquirit dotze bucles magnètics portàtils que s’han instal·lat a les recepcions dels equipament amb el cartell identificatiu.

També han adquirit quatre bucles magnètics d’ús individual per a les persones amb pèrdua auditiva que vulguin participar en jornades de gran format que organitza Barcelona Activa als auditoris de la Seu Central, el Cibernàrium i el Parc Tecnològic, i a la sala Emprèn a la Incubadora de Glòries. Els bucles magnètics individuals són aparells unipersonals amb un funcionament semblant als aparells que es fan servir per a la traducció simultània.

Complementàriament a la instal·lació dels bucles magnètics, Barcelona Activa va organirtzar, el 16 de setembre, una sessió informativa adreçada a diverses persones vinculades als equipaments per apropar-los a conèixer les necessitats de les persones amb dificultats auditives i el funcionament dels bucles magnètics.

Què has de fer per beneficiar-te del bucle magnètic?

Des d’ACAPPS recordem que només es pot accedir als beneficis del bucle magnètic si teniu activada la posició “T” del vostre audiòfon o implant coclear. Si ho teniu activat i en els espais on hi ha bucle magnètic, el so que us arribarà a l’audiòfon o implant coclear serà més nítid i clar, sense reverberacions, és a dir, que podreu sentir i seguir millor l’activitat o formació.

Des d’ACAPPS aplaudim aquests passos, tots importants, que a poc a poc ens condueixen a un entorn social més accessible, més inclusiu.

També recordem que la subtitulació és la mesura d’accessibilitat universal per a tot el col·lectiu de persones amb sordesa i la manera en què es garanteix que la persona amb sordesa rep la totalitat del missatge. També insistim en què no s’oblidi, mai, de subtitular qualsevol material audiovisual.

Tan si ets una organització com una persona amb sordesa i tens qualsevol dubte en relació el bucle magnètic, el seu ús i les seves possibilitats, et pots posar en contacte amb nosaltres a:

accessibilitat@federacioacapps.org tel./ whatsapp 646 408 422

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *