Un total de 47 parades del Trambaix i dues oficines d’atenció al client ja tenen bucle magnètic per a les persones amb sordesa.

Un total de 47 parades del Trambaix i dues oficines d’atenció al client ja tenen bucle magnètic per a les persones amb sordesa.

Finalitza el desplegament de bucles magnètics a les parades de TRAM iniciat el 2021 amb el finançament de l’Autoritat de l’Transport Metropolità (ATM).

TRAM ha incorporat bucles magnètics inductius portàtils per a les persones usuàries d’audiòfons i/o implants coclears a les oficines d’Atenció al Client, tant de Trambaix com de Trambesòs, i en 47 parades de la xarxa Trambaix.

El bucle magnètic elimina el soroll de fons i les reverberacions millorant així la qualitat del so que arriba a les protesis auditives, els audiòfons i/o implants coclears, de les persones amb sordesa. Per accedir a aquest suport, cal tenir activada la posició “T” de la pròtesis auditiva.

Des de la Federació ACAPPS ens alegrem molt dels avenços del TRAM en accessibilitat a la comunicació de les persones amb sordesa. La sordesa és una discapacitat invisible i les mesures d’accessibilitat comunicativa, com són els bucles magnètics, han estat fins ara els grans oblidats. La nostra entitat està pendent ara de l’aprovació del Codi d’Accessibilitat que ha de transformar aquesta realitat, fent que les mesures d’accessibilitat a la comunicació oral de les persones amb sordesa (bucle magnètic, subtitulació, emissores FM) siguin tingudes en compte, s’incorporin i permetin la inclusió real de les persones amb sordesa en l’àmbit eduatiu, social, laboral i cultural. Segons les darreres dades de l’INE, prop del 98% de les persones amb sordesa es comuniquen en llengua oral, parlant.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *