Fem la festa més màgica de l’any per als infants amb sordesa: Nadal ACAPPS 2022!

Fem la festa més màgica de l’any per als infants amb sordesa: Nadal ACAPPS 2022!

Una trentena de famílies i més de cinquanta infants van gaudir de la festa més màgica que des d’ACAPPPS organitzem cada any per als infants amb sordesa: la festa de Nadal a l’espai Torre Jussana. Una festa preparada per les mares voluntàries de la Comissió de Fam´ílies i l’equip tècnic d’ACAPPPS amb grans dosis d’il·lusió per fer-ne’n un record inolvidable.

Un any més va haver espais de joc lliure i creatius, amb tallers de pintura, de construccions i de joc simbòlic. Però com sempre el moment més esperat va ser el Tió d’ACAPPS, aquest any gegant!, que va ser amenitzat amb l’espectacle de Carles Cuberes. Un tió molt generós amb regals per a tots, els infants, els i les joves i fins i tot les famílies voluntàries de l’entitat.

Vam tancar la festa compartint un dinar i amb un missatge molt especial de la xarxa de joves universitaris d’ACAPPS cap als més petits, un missatge senzill amb molt significat: “no tingueu mai por ni vergonya de dir que teniu sordesa i del que necessiteu per poder sentir-hi i entendre millor”.

Un moment també especial: presentem l’inici del documental cocreatiu dels joves universitaris

En el marc de les activitats vam trobar un espai, a la sala d’actes de Torre Jussana, per presentar el treball que han estat fent aquest any els i les joves de la Xarxa d’Estudiants Universitaris d’ACAPPS.

Davant de les famílies que ara tenen els/les fills/es petits/es, van explicar el projecte que han iniciat per reivindicar una universitat accessible als estudiants amb sordesa, d’avui i del demà. I ho faran a través d’un documental que estan cocreant i que, amb l’orientació de Fora de Quadre, ja tenen el guió. L’objectiu serà adreçar-se a la comunitat universitària per explicar, amb les seves veus, com viuen i com se senten els estudiants amb sordesa a les universitats i, sobretot, què necessiten de tot l’entorn per estudiar amb inclusió i amb el dret a l’accessibilitat plenament garantit.

L’acte de presentació va comptar amb la subtitulació en directe del nostre servei d’accessibilitat.


Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *