El dret al treball de les persones amb discapacitat, a debat en una jornada del COCARMI el 27 d’octubre a Girona

El dret al treball de les persones amb discapacitat, a debat en una jornada del COCARMI el 27 d’octubre a Girona

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de la discapacitat a Catalunya de la qual en entitat membre, posarà sobre la taula el dret a l’ocupació de les persones amb discapacitat en una jornada el 27 d’octubre a Girona, dins els actes del 25è aniversari del Comitè i sota el títol ‘Dret al Treball de les persones amb discapacitat. Igualtat de Condicions?’

L’objectiu de la jornada és reflexionar i reivindicar el dret a una feina digna i de qualitat, en igualtat de condicions que la resta de la societat, de les persones amb discapacitat, així com posar en valor els molts avantatges i beneficis que representa, per a les empreses, comptar amb persones amb discapacitat als seus equips i organitzacions.

AFORAMENT LIMITAT. INSCRIPCIÓ A LA JORNADA

Tot i ser un dret reconegut per la Convenció Internacional sobre els Drets de els Persones amb Discapacitat, les xifres  mostren que aquest dret és encara lluny d’assolir-se plenament. Segons dades del 2021 de l’Institut d’Estadística de Catalunya, la taxa d’ocupació de les persones amb discapacitat era del 28,0 per cent (el 71,9 per cent en el cas de les persones sense discapacitat) i va disminuir 5 dècimes respecte del 2020. Al seu torn, la taxa d’atur de les persones amb discapacitat va ser del 20,6 per cent, 2,6 punts menys que el 2020 i 9,2 punts per sobre de la taxa de les persones sense discapacitat. Molta feina per fer!.

La jornada de divendres 27 tindrà lloc a l’auditori de Support Girona i arrencarà amb la conferència ‘El futur de la feina de les persones amb discapacitat: oportunitats i desafiaments’, a càrrec de la directora gerent de la Federación Empresarial Española de Asociaciones de Centros Especiales de Empleo (FEACEM)Pepa Torres, qui parlarà de la inclusió de persones amb discapacitat a les empreses per promoure un entorn laboral equitatiu i enriquidor. Tot seguit tindrà lloc una taula rodona amb professionals de diferents empreses gironines (Hotel Ultònia, La Fageda, Toni Pons) que explicaran la seva experiència en la contractació de persones amb discapacitat, oportunitats i reptes. 

L’acte serà inaugurat per Mercè Batllepresidenta del COCARMI i Juli Silvestredirector general d’Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives, de la Generalitat de Catalunya.

La cloenda anirà a càrrec de Lluc Salellas, alcalde de la ciutat de Girona.

La sala és accessible per a les persones amb mobilitat reduïda. La jornada comptarà amb subtitulació en directe i amb interpretació en Llengua de Signes Catalana.

Aquesta jornada, que té el suport de FEACEM, l’ajuntament de Girona, La Fageda, Support, Toni Pons, el Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEIEG) i Hotel Ultònia, és la segona de les tres previstes dins els actes del 25è aniversari de l’entitat.  La primera d’elles es va celebrar el 20 de març a Lleida sota el títol ‘Accessibilitat, autonomia i discapacitat’. La tercera, i a tall de cloenda, tindrà lloc els dies 29 i 30 de novembre a Barcelona.

AFORAMENT LIMITAT. INSCRIPCIÓ A LA JORNADA

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *