Any nou, noves accions!
El 2025, ACAPPS continuarà treballant per millorar l’atenció i la qualitat de vida de les persones amb sordesa a través d’iniciatives terapèutiques, educatives i d’inclusió social, alhora que seguim incidint en la visibilitat de les persones amb sordesa que es comuniquen en llengua oral. Aquestes són algunes de les accions previstes:
Visibilitat i representació del col·lectiu de persones amb sordesa
ACAPPS reforça el seu paper com a entitat de referència en la defensa dels drets de les persones amb sordesa oralista, treballant per incrementar la seva visibilitat i representació. Mitjançant accions de sensibilització, col·laboració amb institucions i participació en espais de presa de decisions, volem consolidar la nostra incidència i garantir que les necessitats del col·lectiu siguin escoltades i ateses.
Prevenció en salut auditiva i ampliació del model d’atenció
Després de l’èxit del projecte implementat al CAP Roger de Flor, es replicarà aquest model en altres centres sanitaris i sociosanitaris per garantir un accés equitatiu i inclusiu als serveis de salut. També es realitzaran xerrades sobre prevenció en salut auditiva a centres educatius de primària i secundària.
Material educatiu per a “La colla supersònica”
Ens il·lusiona tenir entre les mans “La colla supersònica”, el llibre escrit per Eric Moral, cocreat per famílies i joves d’ACAPPS i il·lustrat per la Marta Capdevila. Una història d’un grup d’amics i amigues que viuen una gran aventura i on s’expliquen anècdotes i temes importants relacionats amb la sordesa.
Durant 2025, es desenvoluparà material didàctic per treballar el llibre “La colla supersònica” a les escoles, promovent la sensibilització sobre la sordesa i l’educació inclusiva.
Guia de bones pràctiques per a Universitats
Es crearà una guia per millorar l’atenció a estudiants amb sordesa a les universitats, incloent-hi un itinerari clar i materials gràfics per facilitar la comprensió de les seves necessitats i del paper del professorat i del personal administratiu.
Atenció personal i integrada
Amb la mirada posada en les necessitats de les persones sòcies i usuàries, ACAPPS aposta per un model d’atenció que integri serveis terapèutics, recursos educatius i programes d’acompanyament personalitzat. Aquest enfocament ens permet oferir respostes adaptades i eficaces, que promoguin la inclusió, el benestar i l’autonomia de les persones amb sordesa.
Projecte d’atenció terapèutica
La salut auditiva és un aspecte essencial del benestar general que sovint és ignorat fins que apareixen problemes significatius. La prevenció i la sensibilització sobre aquest tema són crucials per reduir els casos de pèrdua auditiva i millorar la qualitat de vida de les persones. Pel 2025, es preveu fer xerrades a centres educatius de primària i secundària.
S’unificaran els programes de beques de logopèdia i matrícules de rehabilitació auditiva i lectura labial, ampliant-ne la disponibilitat durant tot l’any.
Audivers 360: consolidació i creixement
Es treballarà en la viabilitat i sostenibilitat del projecte Audivers 360 per millorar-ne l’estratègia i adaptar-lo a les necessitats de la comunitat. Establirem aliances amb partners tecnològics per millorar-ne el rendiment i donar-li noves funcionalitats.
Servei de préstec de productes de suport a l’audició
Seguirem ampliant el servei de préstec per facilitar la comunicació i l’autonomia de les persones amb sordesa. Aquest servei inclou una àmplia varietat de productes, com sistemes FM i altres dispositius tecnològics adaptats, que es poden utilitzar tant en entorns personals com professionals. L’objectiu és garantir l’accessibilitat i millorar la qualitat de vida del col·lectiu, oferint solucions temporals o en situacions puntuals.
Estudi qualitat de vida i inclusió laboral
Es completarà una anàlisi que avalua l’impacte del Servei d’Inclusió Laboral d’ACAPPS en la millora de la qualitat de vida de les persones usuàries.
Governança i compromís intern
El 2025, continuarem consolidant un model de governança participatiu i transparent que impulsi la cohesió interna i el bon funcionament de les entitats que formen part d’ACAPPS. Aquest model aposta per la implicació activa de tots els agents i reforça el nostre compromís amb l’eficiència, la sostenibilitat i la millora contínua en la gestió.
Excel·lència en la gestió i transformació digital
El 2025, ACAPPS treballarà per renovar el Segell de Qualitat EFQM, reforçant el compromís amb la millora contínua, l’excel·lència en la gestió i els serveis. Paral·lelament, es durà a terme un pla de digitalització que inclourà la implementació d’eines tecnològiques i la formació de l’equip, impulsant l’eficiència i l’adaptabilitat de l’organització.
El segell de qualitat EFQM (Fundació Europea per a la Gestió de la Qualitat) és un reconeixement internacional que certifica l’excel·lència en la gestió d’una organització. Es basa en el model EFQM, una eina d’avaluació que ajuda les organitzacions a analitzar, millorar i transformar els seus processos per aconseguir resultats sostenibles i excel·lents.
Recommended Posts
Novetats al Pla de Treball de la Federació ACAPPS per al 2025
08 gen. 2025 - Accessibilitat, drets, Federació ACAPPS, Incidència política, investigació, Recerca, sordesa, Territori
Més recursos per a la incidència política
08 gen. 2025 - drets, Incidència política, Inclusió, investigació, Recerca, sordesa