Com accedir a la informació i la comunicació? Suports

La tecnologia juga a favor nostre: són molts els avenços que s’han fet en els darrers anys que fan possible que les persones amb sordesa puguem sentir més i millor, gràcies als audiòfons i els implants coclears. Però com sabem, no són suficients -tenim sordesa!- i en grans espais, entorns sorollosos o reunions amb molta gent és complicat poder seguir tot el que es diu: és un desgast no viable per molta estona. Per això les persones amb pèrdua auditiva necessitem suports per poder accedir a la informació i comunicar-nos de forma autònoma, els hem de conèixer i, sobretot, demanar-los allà on vulguem participar: hi tenim dret!

 

Tenim el bucle magnètic i les emissores FM, que milloren el so que arriba a l’audiòfon o a l’implant coclear, i la subtitulació, que es pot fer en directe de qualsevol acte. És a dir, de la mateixa manera que segueixes una pel·lícula gràcies als subtítols, pots anar a una xerrada i que se subtituli. En una pantalla es projecten els subtítols i pots seguir, còmodament, tot el que es diu. Això existeix, es fa i tens dret a demanar-ho!

 

La Federació ACAPPS fa divuit anys que treballem per fer un entorn més accessible també per a les persones amb sordesa que es comuniquen en llengua oral (prop del 98% del col·lectiu), fent visible les seves necessitats i donant-hi resposta a través dels bucles magnètics, subtitulant actes en directe i audiovisuals en diferit. També fem assessorament a persones, organitzacions i empreses.

 

Ara responem alguns dels dubtes més freqüents, però per a qualsevol informació que necessitis, et pots posar en contacte amb nosaltres al correu accessibilitat@federacioacapps.org

Tecnologia accessible per a totes les persones amb sordesa

Què és el bucle magnètic? Per a què serveix i com hi puc accedir?

Com puc saber si el meu audiòfon o implant coclear té bobina per captar el bucle magnètic?

Puc gaudir d'activitats culturals amb normalitat amb audiòfons o implants coclears?

Quines adaptacions puc fer a casa per facilitar el meu dia a dia?