Participem en un grup focal sobre l’accessibilitat en audiovisuals en 360º a TV3

Participem en un grup focal sobre l’accessibilitat en audiovisuals en 360º a TV3

El 28 de novembre, la Marta Capdevila i la Sílvia Jané, vicepresidenta i sòcia voluntària d’ACAPPS respectivament,  i en Domingo Reina, el tècnic del Servei d’Accessibilitat, van participar en un grup focal sobre l’accessibilitat immersiva. Concretament, es va tractar d’una sessió demo a TV3 organitzada per l’Àrea d’Innovació i Recerca de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i el grup de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona TransMedia Catalunya.

 

En aquesta sessió en què ens van convidar, ens van presentar el projecte que estan treballant a nivell europeu sobre l’accessibilitat en els audiovisuals de 360º. En aquests, l’espectador viu l’audiovisual com si estigués dins i pot decidir on vol dirigir el seu camp de visió. La nostra participació juntament amb la dels altres assistents a la sessió va consistir en aportar la nostra opinió sobre com haurà de ser la subtitulació en aquest format. Les primeres conclusions a les que es va arribar van ser:

subtítols en una posició fixa, preferiblement a baix, respecte el camp de visió de l’espectador/a.

Mantenir la norma UNE de subtitulació per a les persones sordes amb el codi de colors diferenciat per personatge i adaptar-la en l’entorn immersiu.

Opció de personalitzar el tipus de subtitulat (literal o adaptat)

Brúixola que indiqui a les persones usuàries del subtitulat on està el personatge que parla i que la persona usuària pugui configurar les seves preferències d’accessibilitat, entre altres.

 

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *