La cobertura sanitària per a tothom també ha d’incloure les pròtesis auditives

Seminario "Si quieres, puedes" de la Red de Inserción Laboral. Programa "Fomento de voluntariado entre jóvenes con sordera. Estrategias de dinamización y motivación". Celebrado en FIAPAS los días 21 y 22 de junio de 2014.

Amb motiu del Dia Mundial de la Salut, demà 7 d’abril, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) demana als líders mundials la cobertura sanitària universal per a totes les persones d’arreu del món: “La Salut per a tothom”. Un moment per recordar que l’assistència sanitària universal ha de contemplar també la prestació ortoprotètica i, en el cas de les persones sordes, la cobertura total de les pròtesis auditives (audiòfons i/o implants). Tot i que aquestes estan incloses al Sistema Nacional de Salut, la seva cobertura actual és insuficient.

En el cas dels audiòfons, discrimina les persones sordes que tenen més de 16 anys i impliquen un alt sobrecost econòmic per a les famílies, ja que el finançament no arriba a cobrir ni la tercera part del cost dels audiòfon.

En relació als implants coclears, reivindiquem que la renovació actual de la cartera ortoprotètica contempli la implantació bilateralen el cas de l’implant coclear i incorpori la renovació de tots els components externs dels implants auditius. De forma que qualsevol dels components externs dels implants pugui ser renovat de forma independent (processador, cables, antena/bobina, micròfon, iman o portapiles/portabateries) i que s’incloguin les bateries.

Share