Raimon Jané, president de la Federació ACAPPS, elegit vicepresident 4rt del COCARMI

Raimon Jané, president de la Federació ACAPPS, elegit vicepresident 4rt del COCARMI

L’Assemblea General del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), reunida el 14 de maig, ha reelegit per unanimitat a Antonio Guillén com a president de la organització pels quatre propers anys. Raimon Jané, president de la nostra entitat i fins ara tresorer del COCARMI, passa a ocupar en aquesta nova legislatura la vicepresidència 4a.

En aquest nou mandat el COCARMI vol avançar en la recuperació dels drets perduts durant la crisi i que havien costat molts anys de reivindicació del col·lectiu.

Les persones amb discapacitat han de ser una prioritat pel nou Govern de la Generalitat, que cal que emprengui polítiques decidides per garantir l’accessibilitat i l’accés al mercat de treball, així com recuperar el funcionament del CODISCAT. Antoni Guillén, president del COCARMI.

Amb 20 anys d’història, el COCARMI representa 700 entitats i més de 500.000 persones. Dóna veu a les persones amb discapacitat de Catalunya, ja sigui física, intel·lectual, auditiva, visual o trastorn mental. Forma part del Comité Estatal de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI) i de la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

Segons dades del 2016 del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a Catalunya hi ha prop de 530.000 persones amb alguna discapacitat legalment reconeguda. Una dècada abans, el 2006, en nombre de persones amb discapacitat era d’uns 377.500.

 

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *