Amb el COCARMI, reclamem al president de la Generalitat, Quim Torra, un Pacte per a la Discapacitat a Catalunya

Amb el COCARMI, reclamem al president de la Generalitat, Quim Torra, un Pacte per a la Discapacitat a Catalunya

En una reunió recent el 28 d’agost, els representants del COCARMI, entre aquests Raimon Jané, president de la Federació ACAPPS, van demanar al president de la Generalitat, Quim Torra, que el Govern treballi per aconseguir un Pacte per a la Discapacitat a Catalunya que reflecteixi “un compromís de país per la plena inclusió de les persones amb discapacitat a Catalunya”.

 

El president del Comitè, Antonio Guillén, va detallar que aquest pacte ha de ser un “acord social, consensuat i signat pels principals agents institucionals, socials i econòmics del país” que impulsi accions integrals que tinguin en compte el col·lectiu i que contribueixi a apoderar les persones amb discapacitat  i a afavorir la seva participació i decisió en tots els camps de la nostra societat.

 

Així mateix, es va reiterar la demanda de reprendre el més aviat possible les reunions del Consell de la Discapacitat de Catalunya (CODISCAT) perquè sigui un veritable òrgan consultiu en polítiques de la discapacitat. El Comitè, fa seves les recomanacions de les Nacions Unides sobre el col·lectiu i reclama:
la seva consulta i participació activa, inclosa la dels infants i les dones, a tots els nivells de presa de decisions públiques que els afecten, mecanismes que garanteixin aquesta participació i la implicació de les entitats representatives de la discapacitat en la legislació i disseny de polítiques públiques.

 

En la trobada també es va demanar que, coincidint amb els actuals moments de recuperació econòmica, es torni als nivells d’inversió social de 2010 i es recuperin les partides pressupostàries adreçades a persones amb discapacitat en els àmbits laboral, educatiu, sanitari i d’atenció social que van patir greus retallades durant la crisi. En aquest sentit es va incidir en adaptar a les noves necessitats del col·lectiu l’actual model de concertació social i donar estabilitat a les entitats del sector ja que, només a partir de l’estabilitat s’aconseguirà millorar la qualitat de l’atenció i, en definitiva, millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. 

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *