Publiquem totes les ponències i actes de la 23a edició de les Jornades de Formació de les Persones Sordes en Modalitat Oral
Amb l’objectiu de fer públic i compartir coneixement i experiències, des de la Federació ACAPPS publiquem tot el contingut de la 23a edició de les Jornades de Formació de les Persones Sordes en Modalitat Oral (#JornadesACAPPS18), que vam celebrar el passat 17 de novembre a l’auditori de la Casa del Mar, a Barcelona.
En primer lloc, recollim el contingut en el monogràfic dedicat a les Jornades, que us podeu descarregar clicant al següent enllaç:
Monogràfic Jornades de la Federació ACAPPS 2018
Si voleu tornar a veure o si no vau poder venir a les Jornades, podeu accedir als vídeos subtitulats de totes les ponències de les Jornades:
Acte d’Inauguració
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani i el president del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat, Antonio Guillén, van acompanyar al president de la Federació ACAPPS, Raimon Jané, a l’acte d’inauguració.
Accedeix al vídeo Inauguració #JornadesACAPPS18
Sessió Salut
Les ponències de les Jornades es van iniciar amb la presentació a càrrec de la subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, dels resultats i les contribucions dels 8 anys d’aplicació del Protocol per a la detecció precoç, el diagnòstic, el tractament i el seguiment de la hipoacúsia neonatal, en vigor des del 2010 a totes les maternitats públiques.
Presentació del reportatge Imagines no sentir?
En el marc de la sessió de Salut, vam presentar públicament aquest documental realitzat per Laura Trilló, Raquel Garcia, Maria Escribano, Irene Forment, Marta Martín i Alícia Moreno de la Universitat de Barcelona. Amb la col·laboració d’ACAPPS i amb les veus i experiències d’Esther Mayench i família, Carlos Pérez i Xavier Martín. En aquest reportatge es tracta d’un tema d’interès general com són els implants coclears, del que suposen per a la persona sorda i també del què impliquen, a nivell econòmic, per a les persones sordes i famílies.
Accedeix al reportatge Imagines no sentir?
Sessió EducacióInclusiva
Imma Reguant, subdirectora general d’Ordenació i Atenció a la Diversitat i la Inclusió del departament ens va acompanyar a les Jornades per explicar el decret de l’Atenció educativa a l’alumnat en el marc d’un sistema educatiu inclusiu i, concretament, sobre les mesures i suports que contempla per a l’atenció de l’alumnat sord en modalitat oral.
Tot seguit, el Grup de Recerca sobre Sordeses i Trastorns en l’Adquisició del Llenguatge (GISTAL) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ens van presentar dos estudis recents entorn la importància de l’audició en l’adquisició del llenguatge de l’alumnat amb sordesa. Ens va acompanyar la Dra. Núria Silvestre, responsable de la GISTAL; la Dra. Gemma Bayés, logopeda i dra. en psicologia i Mario Figueroa, logopeda doctorand del programa Comunicació i Canvi de la UAB.
Accedeix al vídeo de la Taula completa de la GISTAL.
Sessió Implants Coclears
Deiby Aguirre va presentar les novetats en productes, accessoris i serveis de MEDEL. MEDEL ha estat entitat col·laboradora de la 23a edició de les Jornades.
Accedeix al vídeo de presentació de MEDEL.
Presentació de la campanya Giving Tuesday 2018 i Lliurament dels IX Premis Federació ACAPPS
Accedeix al vídeo dels actes
Sessió Tecnologia
Presentació de Núria Salvà, coordinadora dels Serveis IAI Catalunya i Balears de GAES, va presentar les novetats tecnològiques en adaptació pediàtrica i l’e-shop d’accessoris online. GAES ha estat entitat col·laboradora de les Jornades.
Accedeix al vídeo de la presentació de GAES
Sessió Accessibilitat
La sessió es va iniciar amb la taula Movem l’accessibilitat a comunicació a Catalunya. Bones pràctiques de plans municipals d’accessibilitat amb Pablo Alegria, tècnic de l’Oficina de Capacitats Diverses i Accessibilitat de l’Ajuntament de Terrassa i Gabriel Fernández, regidor d’Acció Social de l’Ajuntament de Sabadell.
Accedeix a la taula sobre Bones pràctiques de plans municipals d’accessibilitat
A continuació, Sara Rovira-Esteva i Irene Tor-Carroggio, membres del grup de recerca en accessibilitat Transmedia Catalonia de la Universitat Autònoma de Barcelona van presentar l’estudi Serveis d’Accessibilitat sensorial a les televisions que emeten en català: situació actual i propostes de futur.
Accedeix al vídeo de la presentació Serveis d’Accessibilitat sensorial a les televisions que emeten en català: situació actual i propostes de futur.
Francesc Mas, enginyer consultor i gestor de projectes de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), va tancar al sessió d’Accessibilitat amb la presentació del projecte Immersive Accessibility (ImAC):
Acte de Cloenda
Accedeix al vídeo Cloenda #JornadesACAPPS18
Recommended Posts
Les famílies amb infants amb sordesa i les persones amb sordesa no poden destinar 600€ només en suports per a l’accessibilitat, com les emissores FM
19 set. 2024 - Accessibilitat, Audiòfons, Discapacitat, Implants Coclears, Persones Sordes, sordesa