S’endarrereix l’actualització ortoprotètica que afecta als implants auditius i als audiòfons

S’endarrereix l’actualització ortoprotètica que afecta als implants auditius i als audiòfons

Avui 25 de febrer celebrem el Dia Internacional de l’Implant Coclear, una pròtesis auditiva que ha suposat una revolució en el tractament de la sordesa.

I avui, com cada dia fins a que s’assoleixi, és necessari fer-nos ressó de les demandes del nostre col·lectiu, mares i pares amb fills/es sords/es i persones sordes, que encara no tenen resposta de les administracions de Salut. En concret i en relació a l’Implant Coclear: la cobertura de la prestació sanitària per a la renovació de tots els components externs de l’implant coclear, imprescindibles per al seu funcionament així com apostar per la última tecnologia en els dispositius que s’implantin, especialment en infants. I sobretot, és fonamental acabar amb l’aplicació territorial desigual de la Cartera Bàsica per posar a l’abast de totes les persones sordes i famílies la implantació bilateral, a les dues oïdes, quan hi hagi indicació mèdica i sense cap tipus de discrimnació per edat.

Poder sentir és una necessitat i s’ha de garantir que totes les persones sordes i famílies hi puguin accedir. Aquest és un dels punts essencials que reivindiquem des de la Federació d’Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes i, a nivell estatal, la Confederación FIAPAS, de la qual en som entitat membre.

Més informació:

Reportatge  Imagines no sentir?  que tracta un tema d’interès general com són els implants coclears, del que suposen per a la persona sorda i també del què impliquen a nivell econòmic. Una qüestió que preocupa a totes les persones usuàries d’implants coclears i familiars i que, des de la Federació ACAPPS, estem reivindicant i treballant amb l’Administració.

 

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *