La campanya #Oyeme neix per defensar el dret a sentir i a ser escoltat

En tot l’estat espanyol hi ha més de dos milions de persones amb pèrdues auditives. Encara avui predomina la creença que les persones amb sordesa no poden parlar o que ho fan de forma inintel·ligible. No obstant, i malgrat ser una dada poc coneguda, la realitat és que la majoria de les persones sordes es comuniquen a través de la llengua oral, és a dir: parlant.
Les persones amb sordesa que parlen i utilitzen pròtesis auditives (audiòfons i implants coclears) es senten invisibles, tractats amb indiferència per la societat i que les seves necessitats de suport a la comunicació són subestimades.
L’objectiu de la campanya* Óyeme, promoguda per la Confederació FIAPAS de la qual en som entitat membre, és donar la veu a les persones amb sordesa i reconèixer les seves capacitats, necessitats i demandes i, sobretot, per trencar els estereotips que els envolten.
En el marc de la campanya, podreu conèixer el Daniel, la Marta, el Roberto i la Paula, quatre persones joves i valentes que s’han posat davant la càmera per explicar que les persones sordes també poden sentir i comunicar-se, parlar, en llengua oral i que els hi agradaria que aquesta realitat sigui coneguda per la societat.
I així neix #ÓYEME, pel dret a sentir i a ser escoltat.
*Campanya realitzada amb la col·laboració en colaboración d’alumnat de IE School of Human Sciences and Technology de Madrid.
Recommended Posts

Els concerts de Cantània amb mesures d’accessibilitat auditiva
02 maig 2025 - Accessibilitat, Bucle magnètic, cultura, sordesa, Subtitulació