per a aquests dies: #ensquedemacasa

per a aquests dies: #ensquedemacasa

PER A FAMÍLIES AMB INFANTS!

Tenim molts dies per estar a casa, sense escola ni poder sortir, i amb infants cal estar preparat amb moltes idees per entretenir-los amb activitats lúdiques i educatives que no passin per veure la televisió o estar davant de les pantalles de la tablet o altres dispositius.

Podem repartir les hores del dia fent moltes activitats  i treballant el llenguatge oral aprofitant qualsevol activitat familiar com, per exemple:

Fer  manualitats

Escoltar molta música amb les lletres de les cançons (la majoria estan subtitulades al youtube)

Cuinar, imaginar i crear noves receptes de cuina

Tornar als clàssics jocs de taula com el parxís, els escacs, el dòmino, jocs de cartes,…

Un indispensable: llegir! contes, llibres, còmics,…

Però com que estem parlant de molts dies i hores a casa, sempre va bé tenir més idees per si se’ns acaben. Per això, us hem preparat aquesta selecció que anirem actualitzant!

ACTIVITATS A CASA PER A INFANTS AMB PÈRDUA AUDITIVA

La Eliana Fredes, logopeda especialitzada en infants amb pèrdua auditiva amb implant coclear i/o audiòfons ens proposa en el seu blog Oír, pensar, hablar, una relació d’activitats i consells recordant-nos que cada situació és una gran oportunitat per enriquir lingüísticament l’experiència, com diu Fredes, “de llenguatge, d’emoció, de creativitat i amor”.

ENLLAC ACTIVIDADES A CASA PARA NIÑOS CON PÉRDIDA AUDITIVA

ONDA EDUCA: PROGRAMES ONLINE GRATUÏTS AQUESTS DIES D’ESTIMULACIÓ DEL LLENGUATGE I L’AUDICIÓ

ONDA EDUCA sensibilitzada per la situació actual provocada pel COVID19, també posa el seu gra de sorra facilitant a totes les famílies i professionals que necessitin treballar amb programes d’estimulació del llenguatge i l’audició ho puguin continuar fent de forma gratuïta i accessible a la plataforma online Espacio Onda:

ENLLAÇ A LA PLATAFORMA ONLINE ESPACIO ONDA

CINEMA INFANTIL ACCESSIBLE AMB PACK MÀGIC

Pack Màgic es suma a les propostes per fer-vos una mica més lleugera l’experiència i us ofereix l’oportunitat de veure gratuïtament i en obert una selecció de les nostres pel·lícules.

A partir del 18 de març i cada 48 hores es publicarà un film al canal de Youtube de Pack Màgic. A les seves xarxes socials anirem anunciant les pel·lícules a mesura que les anem publicant.

ENLLAÇ AL WEB DE PACK MAGIC

ENLLAÇ A LA PEL·LÍCULA INFANTIL SUBTITULADA: L’ESTIU I LA TARDOR AL REGNE D’ESCAMPETA

APRENDRE DES DE CASA: 80 RECURSOS!

Us recomanem la nova entrada del blog de la mestra i psicopedagoga Nati Bergadà. Per a aquests dies, ha preparat un recull de 80 propostes d’activitats educatives online de totes les àrees per continuar aprenent des de casa. No hi falta res: endevinalles, contes, jocs matemàtics, experiments, manualitats,… us faltaran hores!

ENLLAÇ 80 RECURSOS EDUCATIUS PER APRENDRE DES DE CASA

MARES I PARES. NOU BLOG DE NATI BERGADÀ

Us en parlàvem a l’entrada anterior. Donada la situació, la mestra i psicopedagoga Nati Bargadà amplia els recursos per a les famílies amb infants i adolescents. I ho fa amb un nou blog en què recull propostes per organitzar-nos millor, com crear un horari d’activitats; fins a propostes d’oci en famílies, com jocs de taula, sèries o curtmetratges fins a com treure coses bones d’aquest període, com és que tota la família contribueixi a les tasques de la llar.

ENLLAÇ AL BLOG MARES I PARES

Jclic: BIBLIOTECA D’ACTIVITATS

Per als més petits fins als adolescents: biblioteca d’activitats de totes les àrees curriculars i de tots els cicles, des d’infantil fins a batxillerat. Totes les activitats que recull han estat creades per educadors i educadores de diferents comunitats que, voluntàriament, les han volgut compartir:

ENLLAÇ A LA BIBLIOTECA D’ACTIVITATS

LLIBRE SORDS PROFUNDS PERÒ HI SENTIM I PARLEM, DE MARTA CAPDEVILA

El llibre explica, amb il·lustracions, l’experiència de Marta Capdevila, amb sordesa i vicepresidenta de la Federació ACAPPS. Té quatre fills i el tercer, en Marcel, va néixer amb sordesa  com ella. La Marta és il·lustradora i va començar a fer el llibre en el moment en què van descobrir la sordesa d’en Marcel. Explica les seves experiències com a mare d’en Marcel mentre fem un recorregut per a tots els professionals i serveis, l’otorrinolaringòleg, l’associació ACAPPS, el CREDAC Pere Barnils, l’audioprotesista, les logopedes, l’escola, les pròtesis auditives,…

És un llibre interessant per llegir, parlar-ne’n i intercanviar impressions:

ENLLAC AL LLIBRE SORDS PROFUNDS PERÒ HI SENTIM I PARLEM

LLIBRE MARCELINO CLAVERINO,D’AGBELL INTERNATIONAL

Coneixes la història del Marcelino Claverino? Un jove amb implant coclear qie a través de 24 capítols ens explica situacions diverses del seu a dia. Per a tot el públic adolescent que s’avorreixi aquests dies.

ENLLAÇ AL LLIBRE MARCELINO CLAVERINO

CONTE LA ROSA CONTRA EL VIRUS

Per explicar de forma entenedora com es contagien els virus i explicar el perquè del confinament, us proposem llegir amb els vostres fills/es el conte La Rosa contra el virus, de l’editorial Sentir i que gràcies a la col·laboració del Col·legi de Psicòlegs de Catalunya ens podem descarregar.

ENLLAÇ AL CONTE LA ROSA CONTRA EL VIRUS

CIÈNCIES AMB DINÀMIKS

Per posar en forma les neurones amb la ciència més divertida, et proposem, si encara no el coneixes, veure el programa Dinàmiks del Súper 3. El Dani Giménez et demostrarà que la Ciència és apassionant i molt útil per entendre el teu dia a dia; tindreu resposta a les preguntes més curioses i us sorprendrà amb experiments increïbles que, a més, podreu fer a casa.

ENLLAÇ AL PROGRAMA DINÀMIKS
 

TEATRE ACCESSIBLE SENSE LÍMITS

Amb Teatroteca online, del Centro de Documentación de las Artes Escénicas y de la Música, disfruta del teatre accessible sense límits! Només cal que t’hi registris i t’adrecis a l’apartat Teatro Accesible. Per gaudir de la cultura accessible sense moure’t de casa!

ENLLAÇ A TEATROTECA

http://teatroteca.teatro.es/opac/#indice
http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/
Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *