La subtitulació garanteix el dret a la informació a tot el col·lectiu de persones amb sordesa

La subtitulació garanteix el dret a la informació a tot el col·lectiu de persones amb sordesa

DRET A ESTAR INFORMATS

Durant aquest període de confinament i d’estat d’alarma per la Covid19 la informació ha estat essencial per conèixer què estava passant i, sobretot, com havíem -i hem- d’actuar: en quins casos es podia sortir, quines mesures de prevenció hem de complir i, ara, en temps de desconfinament, què és el què es pot fer i el què no en cada fase i a cada regió sanitària. Per tant, la informació s’ha convertit, ja no només en un dret sinó també en un deure i una responsabilitat ciutadana col·lectiva per ajudar a contenir la pandèmia. Una informació transmesa pels mitjans de comunicació que no sempre ha comptat amb la subtitulació i, per tant, no ha estat accessible a les persones amb sordesa.

DRET A COMUNICAR-NOS

Des del Servei d’Accessibilitat a la Comunicació també s’està realitzant una tasca d’anàlisis dels canals de contacte que ofereixen les institucions dels seus serveis d’atenció a la ciutadania. Malauradament detectem que en la gran majoria dels casos es continua oferint només el telèfon com a canal de contacte, fet que exclou les persones amb sordesa.

En aquest sentit destaquem que el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya va incorporar, responent a la nostra demanda, el canal de Telegram i un compte de correu electrònic per contactar i sol·licitar el servei que ofereixen de suport psicològic per videoconferència.

BONES NOTÍCIES: el nostre Servei d’Accessibilitat a la Comunicació ha començat a subtitular en directe les rodes de premsa per videoconferència del departament de Treball, Afers Socials i Famílies, la primera la del secretari d’Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, per valorar l’impacte de la Covid19 al sector agroalimentari, el 22 de maig, i el 27, la roda de premsa del conseller Chakir El Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, anunciant el Pla d’Estiu de Lleure per a infants i joves. A més, en resposta a la nostra demanda, TV3 emet totes les rodes de premsa en directe.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *