Com serà el retorn a les aules el 14 de setembre i com es garantirà la inclusió a l’alumnat amb sordesa?

Com serà el retorn a les aules el 14 de setembre i com es garantirà la inclusió a l’alumnat amb sordesa?

En representació de les famílies amb fills/es amb sordesa en edat escolar, la nostra entitat s’ha reunit, d’ençà l’inici del confinament, amb el departament d’Educació en reiterades ocasions, també com a entitat membre del COCARMI.

La darrera reunió ha estat aquest passat dilluns 20 de juliol, en una reunió amb la Sra. Imma Reguant, subdirectora general d’Educació Inclusiva, i el seu equip.  L’objectiu: vetllar pels suports que necessita l’alumnat amb sordesa i conèixer a fons com es preveu el seu retorn a les aules en aquest inici de curs 2020-21 marcat, encara, per la Covid19. Per part nostra, hi van assistir Raimon Jané i Maria Moñino, president i secretària de la Federació ACAPPS, i l’Àngels Videla, presidenta de l’associació ACAPPS.

CURS 2020/21. RETORN A L’ESCOLA AMB MÉS SUPORT PROFESSIONAL I TECNOLÒGIC

En principi, està previst que els centres educatius obrin amb normalitat el proper 14 de setembre.  Ho faran en grups estables. Pel que fa a l’ús de mascaretes a l’aula, caldrà esperar fins al setembre per conèixer de forma definitiva el protocol que establiran Salut i Educació i que es determinarà en funció de la situació sanitària vigent. Per ara, des d’Educació ens han assegurat que “han d’estar preparats per a l’ús de mascareta” i adquiriran les mascaretes accessibles que garanteixin la lectura labial però també la seguretat i protecció davant el virus.

Pel que fa al suport específic a l’alumnat amb sordesa, està prevista la contractació de nous professionals per als CREDA i la instal·lació de nous bucles magnètics a centres educatius. També està aprovada la compra de sistemes FM a disposició dels CREDAs. Des d’Educació es garanteix el suport en logopèdia individual –presencial i, en el supòsit d’un nou confinament, també online sempre que sigui possible- així com el suport a l’aula de les mestres d’audició i llenguatge i/o de logopedes. Les mesures per garantir la seguretat i protecció davant la Covid19 no permetran, però, les activitats grupals de logopèdia en què hi participa alumnat de diferents grups.

Des d’ACAPPS hem incidit especialment en la necessitat de preveure i adoptar els recursos adients, tant de logopèdia com d’accessibilitat als continguts, en el cas d’un nou cas de confinament i escolarització a distància per garantir, en tot moment i en qualsevol situació, un sistema educatiu inclusiu a l’alumnat amb sordesa. També farem un seguiment estret de com s’efectuarà aquest retorn i continuarem la col·laboració amb Educació perquè s’adoptin tots els recursos necessaris i adients. Us en mantindrem informats/des.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *