Avui, Dia Internacional de la Infància, i sempre: actius per als DRETS dels infants amb sordesa

Avui, Dia Internacional de la Infància, i sempre: actius per als DRETS dels infants amb sordesa

Avui es celebra el Dia Internacional de la Infància. La Convenció de Nacions Unides sobre els Drets de l’Infant va ser el primer tractat de drets humans que es va referir específicament a la discapacitat. Tot i el reconeixement, la vulneració d’aquests drets és encara habitual.

Els infants amb sordesa són un dels pilars del nostre moviment associatiu i la defensa dels seus drets una prioritat. Per això, i conjuntament amb el Comitè Català de Representants de Persones amb Sordesa (COCARMI), a nivell autonòmic, i la Confederació FIAPAS, a nivell estatal, treballem amb iniciatives d’organitzacions en defensa de la infància, com la Plataforma d’Infància de Catalunya, PINCAT, perquè el resultat de tot aquest gran treball col·laboratiu i en xarxa es reconegui i siguin visibles els drets dels infants amb sordesa.

També, en el marc de la Taula per al Pacte Nacional de la Discapacitat, participem i coordinem el grup de treball d’educació, infància i famílies, El repte de la Taula i de totes les organitzacions i administracions que hi formem part és l’aplicació, a Catalunya, de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat per avançar en pro de la seva autonomia i inclusió.

Des de l’associació ACAPPS també hem participat recentement amb la xarxa d’infància del CERMI, Unicef i Save The Children, que estan elaborant la nova Estratègia Europea de la  Infància. 

Agraïm al Pau Fuentes, noi amb sordesa soci d’ACAPPS i fill de l’Ana Barrera -vocal de la Comissió de Famílies i secretària d’ACAPPS- la seva participació activa en el grup focal amb altres joves amb sordesa del moviment associatiu FIAPAS per traslladar les seves necessitats en les àrees d’educació, salut, oci, entre altres, perquè siguin contemplades en l’Estratègia Europea de la Infància, en defensa dels drets dels infants amb sordesa.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *