Els menors d’edat amb discapacitat, exempts del copagament farmacèutic

Els menors d’edat amb discapacitat, exempts del copagament farmacèutic

Des de l’1 de gener, els menors de 18 anys amb un grau de discapacitat reconegut igual o superior al 33% estan exempts del copagament en la prestació farmacèutica, segons s’ha establert en la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per l’any 2021.

L’exempció del copagament farmacèutic ha estat una reivindicació històrica del Comitè Espanyol de Representants de les Persones amb Discapacitat (CERMI), no només pels menors d’edat sinó per a totes les persones amb discapacitat.

Aquesta exempció del copagament suposarà un alleujament econòmic per a milers de famílies que tenen al seu càrrec menors amb discapacitat i que s’enfronten a un sobrecost que pot arribar al 40% respecte a les famílies en les que no hi ha situacions de discapacitat. En tot l’estat viuen 155.000 persones amb discapacitat menors d’edat. D’aquestes, més de 7.000 són infants amb sordesa.

PENDENT que els menors amb discapacitat apareguin com a exempts de copagament en les farmàcies

Malgrat que la mesura d’exempció de copagament farmacèutic en els menors d’edats amb discapacitat ja és vigent, encara està pendent que en el sistema de la targeta sanitària reconegui les famílies amb menors amb discapacitat com a nou col·letiu exempt i no hagin de relitzar cap aportació econòmica a la farmàcia.

Mentre el sistema encara no estigui operatiu –que el ministeri de Sanitat assegura que serà en breu- cada comunitat autònoma serà l’encarregada de gestionar el reemborsament de les aportacions realitzades a partir de l’1 de gener. Us en mantindrem informats/des de com es procedirà a Catalunya.

Font de la imatge: Freepik.

Share

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *